Aantal personen
Kosten
Moeilijkheidsgraad
Voorbereiding
Kooktijd
1. Snijd alle groenten en hak de kruiden grof. Houd wat (soep)groente achter en doe de rest in een pan, samen met 1 liter water.
2. Breng aan de kook en schep het schuim eraf. Laat vervolgens de bouillon minstens 3 uur trekken: laat het niet koken, maar houd het tegen kookpunt aan.
3. Voeg tot slot de soepgroenten toe, laat nog 10 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
Liever een dikkere soep? Voeg dan iets meer groenten toe en haal de staafmixer er nog doorheen.
Tip #1: pureer je de groenten en wil je liever een dikkere soep? Voeg dan restjes aardappelen toe en pureer mee. Heb je dit niet? Een pakje room maakt de soep ook voller.
Tip #2: voor een runderbouillon kun je runderschenkel of runderpoulet toevoegen en voor kippenbouillon kippenbout. Reken voor per 1 liter +/- 300 gram vlees.
Enorm veel kracht, kleine moeite
Enorm veel kracht, kleine moeite
Handig en heerlijk!
Enorm veel kracht, kleine moeite
Vind gebruiksaanwijzingen voor je Tefal producten
Krijg antwoorden op al je vragen
Onze adviseurs staan voor je klaar