Knoflookbrood

Knoflookbrood

Bijgerechten

  • 1

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 ongebakken afbak stokbrood
  • 40 gram gezouten roomboter
  • 2 knoflooktenen
  • Handje verse peterselie
  • Handje verse bieslook

Bereidingswijze

Leg de boter ruim van tevoren uit de koelkast (zo'n 1-2 uur), zodat deze op kamertemperatuur is. Snijd ondertussen het stokbrood voorzichtig schuin in, voor ongeveer 2/3e, zonder het helemaal door te snijden.

Doe de zachte boter in een kommetje. Hak de bieslook en peterselie fijn. Voeg dit toe aan de boter. Maak de knoflooktenen fijn met een knoflookpers of snijd heel fijn. Meng ook dit goed met de boter.

Smeer dit mengsel met een mes in de sneden van het stokbrood.

Bak het stokbrood af op 220 graden voor 10 minuten.

Tip: écht tijd besparen? Gebruik dan kant-en-klare kruidenboter.