Koffie-ijs

Koffie-ijs

Snacks

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • 8H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 375 ml verse slagroom
  • 250 ml gecondenseerde melk
  • 75 ml espresso
  • 2 el baileys (optioneel of andere likeur).
  • 100 gram pure chocola
  • Mokka koffieboontjes
  • Chocoladesaus

Bereidingswijze

1. Klop de slagroom, melk, espresso en baileys in een kom tot er een stijf mengsel ontstaat. Dit duurt 5-10 min.

2. Hak de chocolade in fijne brokjes en spatel dit voorzichtig door het mengsel. Doe het mengsel in een bak van ongeveer 1 liter en vries voor minstens 8 uur in. Voordat je het in de vriezer stopt, kun je nog een swirl van chocoladesaus door de bovenkant van het ijs halen.

3. Garneer het ijs nog eventueel met mokka koffieboontjes. En geniet!

Tip: vervang de pure chocolade eventueel door cappuccino chocolade.

Benodigde Tefal producten