Ktipiti dip van geroosterde paprika en feta

Ktipiti dip van geroosterde paprika en feta

Snacks

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika's
  • 100 gram feta
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 20 gram pijnboompitten ter garnering
  • Zeezout naar smaak

Bereidingswijze

1. Rooster de puntpaprika's 20-25 minuten op 200 graden totdat ze zwart geblakerd zijn. Ook kun je de paprika's op het gasfornuis roosteren, direct bij het vuur. Doe ze als ze zwart zijn, in een afgesloten plasticzakje en laat afkoelen. Houd eventueel een stukje achter voor de garnering.

2. Pel en snijd de knoflooktenen fijn en doe dit in een keukenmachine of foodprocessor en maal fijn. Voeg de geroosterde rode paprika, fetakaas, olijfolie, citroensap, oregano en cayennepeper toe. Mix tot een glad en romig geheel. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan, zonder olie.

3. Doe de rode dip in een schaaltje. Garneer met de pijnboompitjes, kleine reepjes geroosterde rode paprika, wat verkruimelde feta en een beetje olijfolie.

Tip: serveer als dip met pitabroodjes, knapperig brood, groentechips, stengels bleekselderij, radijs, komkommer, cherrytomaatjes of wortels.