Lemon curd

Lemon curd

Nagerechten

  • 1

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 125 gram witte basterdsuiker

Bereidingswijze

1. Pers de citroenen uit en verwarm op laag vuur het citroensap samen met de ongezouten boter in een steelpan met dikke bodem totdat de boter helemaal gesmolten is.

2. Mix met een garde of handmixer in een kom de eieren met de basterdsuiker. Voeg, al roerend, langzaam beetje bij beetje het citroen-botermengsel toe.

3. Schenk het weer terug in de steelpan. Breng al roerend op laag vuur zachtjes aan de kook. Blijf roeren en laat de lemon curd goed indikken.

4. Bewaar de lemon curd in een glazen pot of bakje. Laat goed afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het in de koelkast zet.

Tip: heerlijk bij scones, meringues, cakejes of eclairs.