Marokkaanse kefte met koriander

Marokkaanse kefte met koriander

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 550 g rundergehakt
  • 2 eetlepels sjalotten, gehakt
  • 2 eetlepels koriander, gehakt
  • 1 eetlepel ras-el-hanout
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1. Doe een beetje olijfolie en de sjalotten in een pan en bak ze op een hoog vuur.

2. Meng het rundergehakt, de kruiden, de koriander en de gebakken sjalotten. Breng dit smaak met peper en zout. Vorm 18 balletjes van circa 30 g.

3. Digitale Versie: Leg de balletjes in de mand, druk ze een beetje plat en ze 7-8 minuten bakken met het Programma Grillen. Je kunt de balletjes in de mand op elkaar leggen.

Mechanische Versie: Leg de balletjes in de mand, druk ze een beetjes plat en laat ze 7-8 minuten bakken op 180°C. Je kunt de balletjes in de mand op elkaar leggen.

TIP: Dien de kefta op met een muntsaus: meng 2 potjes Griekse yoghurt, 1 eetlepel vers gehakte munt, een beetje olijfolie en een beetje citroensap.

Benodigde Tefal producten