Meringues met citroencrème

Meringues met citroencrème

Gebak

  • 10

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 75 gram kristalsuiker
  • 75 gram poedersuiker
  • 300 ml citroensap
  • 195 gram suiker
  • 6 eieren
  • 30 gram maïzena
  • 150 gram boter
  • 3 snufjes zout

Bereidingswijze

1. Klop de 3 eiwitten stijf. Voeg zodra ze stijf zijn eerst 75 gram kristalsuiker toe terwijl je het mengsel goed blijft kloppen, gevolgd door 75 gram poedersuiker. Blijf kloppen totdat je een glad en glanzend mengsel hebt.

2. Giet het mengsel in een spuitzak.

3. Leg een vel bakpapier klaar op het ovenrooster en spuit met het ei-suiker mengsel mooie toefjes met een doorsnede van 3 of 4 centimeter op het bakpapier.

4. Bak de meringues op 100 graden voor 2 uur. Zodra de oven klaar is, laat je de oven (dicht) afkoelen met de meringues erin. Op deze manier blijven ze luchtig en goed knapperig.

5. Maak tijdens het bakken, de vulling voor de meringues. Klop in een kom de 6 eieren los met 195 gram suiker en een snufje zout.

6. Doe de maizena in een beetje citroensap, giet dit in een pannetje met de rest van het citroensap. Verwarm terwijl je blijft kloppen totdat de crème dikker wordt en begint te koken.

7. Zet het vuur uit. Voeg de in stukjes gesneden 150 gram boter toe. Klop totdat de boter goed is opgenomen. Giet de crème in een pot of bakje en bewaar in de koelkast zodat het goed koud wordt.

8. Snijd de meringues open met een kartelmes horizontaal door midden. Bestrijk de onderkant met de citroencrème. Leg de bovenkant weer op de meringue en serveer.

Tip: wil je ze niet meteen serveren en opeten? Bewaar de meringues dan in een luchtdichte bak. Smeer de crème er pas op als je ze gaat serveren, anders worden de meringues taai. De meringues zijn 1 tot 2 weken goed in de luchtdichte bak of trommel.