Monchou gebakjes met fruit

Monchou gebakjes met fruit

Nagerechten

  • 12

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • 2H30

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 1 pak kandijkoeken
  • 150 gram ongezouten boter
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje Klopfix
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram Monchou
  • Fruit voor garnering, zoals vlaaifruit

Bereidingswijze

1. Doe de kandijkoeken in een diepvrieszakje en verkruimel deze helemaal fijn door met een deegroller de koeken plat te rollen. Smelt ondertussen de boter op laag vuur in een steelpannetje.

2. Meng de boter en koekkruimels met elkaar. Vet een muffinvorm goed in met wat boter en verdeel het boter-koek mengsel over de vormpjes heen. Zorg dat je het goed aanstampt. Laat dit voor een halfuurtje goed uitharden in de vriezer of koelkast.

3. Klopt ondertussen de slagroom stijf met het zakje klopfix. In een andere kom mix je de monchou, vanille- en basterdsuiker totdat de monchou een romig en glad geheel is.

4. Voeg de monchou en slagroom samen en meng voorzichtig met een spatel goed door elkaar.

5. Pak de muffinvorm uit de vriezer of koelkast. Vul de vormpjes, bovenop het koekmengsel, met de monchou-slagroom vulling, helemaal tot de rand. Laat dit voor minstens een uurtje goed opstijven in de koelkast of vriezer.

6. Garneer de monchou taartjes vlak voor het opdienen, met fruit naar keuze zoals kersen, aardbeien of frambozen. Dit kun je met vers fruit doen, maar ook met een blik vlaaifruit of maak zelf een heerlijke compote door vers fruit 5-10 minuutjes te laten pruttelen in een steelpannetje met een snufje suiker!

Tip: ook leuk om in plaats van een muffinvorm, gevulde glaasjes te maken.