Oliebollen met rozijnen

Oliebollen met rozijnen

Gebak

  • 15

    Aantal

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 45 min

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 250 g rozijnen
  • 1 pak Koopmans Oliebollenmix origineel (500 g)
  • olie om te frituren
  • poedersuiker
  • Verder nodig: mixer met deeghaken, vershoudfolie, ijsbolletjestang, schuimspaan, keukenpapier

Bereidingswijze

1. Wel de rozijnen 15 min. in lauwwarm water. Giet ze af en dep ze op een schone theedoek droog.

2. Strooi de oliebollenmix in een beslagkom. Voeg 500 ml handwarm water toe en klop met de mixer met deeghaken tot een glad beslag. Roer met een spatel de rozijnen door het beslag.

3. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag op kamertemperatuur 45 min. rijzen.

4. Verhit de olie in de friteuse tot 190 ºC. Doop de ijsbolletjestang (of 2 lepels) in de hete olie en Schep er vervolgens een bol beslag mee in de hete olie. Schep zo nog 3-4 bollen beslag in de olie. Bak maximaal 5 oliebollen tegelijk.

5. Bak de oliebollen in 4 min. goudbruin en gaar; keer ze om zodra de onderkant goudbruin is. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

6. Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.

Tip: Het is ook heerlijk om de rozijnen te wellen in appelsap, rum of glühwein.

Benodigde Tefal producten