Overnight oats met chiazaad, frambozencompote en amandelpasta

Overnight oats met chiazaad, frambozencompote en amandelpasta

Nagerechten

  • 1

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • 3H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 35 gram havermout
  • 20 gram chiazaad
  • 5 gram cacaopoeder
  • 200 ml amandelmelk
  • Handje frambozen
  • 1 tl honing
  • Snufje kaneel
  • 1 el amandelpasta of pindakaas

Bereidingswijze

1. Meng de havermout, cacaopoeder, amandelmelk en het chiazaad in een jar of glas. Laat dit tenminste 3 uur zacht worden in de koelkast; maar het liefste een heel nachtje! (over night)

2. Voor de frambozen compote doe je de frambozen samen met de honing en een snufje kaneel in een steelpannetje. Laat dit voor 5 minuten zachtjes pruttelen, zodat de frambozen grotendeels een 'papje' worden. Je kan de compote maken vlak voor het opeten, maar ook koud is dit lekker!

3. Doe de warme of koude frambozencompote bovenop de havermout massa. Garneer met een eetlepel pindakaas of amandelpasta en top af met wat frambozen. Eventueel kun je nog amandelen en/of pure chocolade toevoegen als topping.

Tip 1: maar voor de hele week meteen een lading! Dit scheelt 's ochtends tijd. Tip 2: ook heerlijk maar bessen- of aardbeiencompote!