Pastasaus: tomaten-parmezaansaus met rucola

Pastasaus: tomaten-parmezaansaus met rucola

Basisbereidingen

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 kg pomodori tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 50 g zongedroogde tomaten in olie (pot), uitgelekt
  • 3 el olijfolie
  • handvol rucola
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Extra nodig:Tefal 5-sec hakmolen, rasp

Bereidingswijze

1. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in stukjes. Hak de knoflook en de zongedroogde tomaten fijn.

2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook met de zongedroogde tomaten 1 min. Schep de tomatenstukjes erdoor en bak 20 min. tot de tomaten zacht zijn.

3. Hak de tomaten in 2 porties in de hakmolen fijn en doe de saus terug in de pan. Hak de rucola grof. Roer de rucola en parmezaanse kaas door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en naar wens een extra straaltje olijfolie.

TIP: lekker met spaghetti of penne en gebakken reepjes pancetta.

Benodigde Tefal producten