Rendang van Jackfruit

Rendang van Jackfruit

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 blikken Jackfruit
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 centimeter gember
  • Rendangpasta
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 3 centimeter gember
  • 2 centimeter laos
  • 1 serehstengel (citroengras)
  • 1 theelepel kurkuma (koenjit)
  • ½ theelepel komijn
  • 2 theelepels koriander
  • 1 mespunt kruidnagel
  • zonnebloemolie
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel palmsuiker

Bereidingswijze

JACKFRUIT:

Giet de jackfruit af en spoel met koud water om het zout eraf te spoelen en laat uitlekken.

Snijd het jackfruit in stukken.

Pel de rode ui en snijd in halve ringen.

Pel de knoflook en hak fijn.

Schil de gember en hak fijn.

RENDANGPASTA:

Pel de sjalotjes en hak in grove stukken.

Pel de knoflook en hak fijn.

Verwijder de zaadjes uit de peper en hak in grove stukken.

Schil de gember en rasp fijn.

Schil de laos en rasp fijn.

Snijd de sereh ragfijn.

Doe de sjalot, knoflook, rode peper, gember en laos samen met de kurkuma, komijn, koriander en kruidnagel in een keukenmachine en draai fijn.

STOOF:

Verhit zonnebloemolie in de stoofpan en fruit 2 eetlepels van de pasta aan.

Voeg het jackfruit samen met de rode ui, knoflook en gember toe en fruit kort aan.

Voeg de kokosmelk toe en laat 30 minuten stoven.

Breng naar wens op smaak met palmsuiker en zout.

Serveer met de rijst.

Tip: houd je van pittig voeg dan nog wat rode peper toe.