Romige bananen nicecream met pure chocolade

Romige bananen nicecream met pure chocolade

Snacks

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • 4H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 100 gram pure chocolade
  • Optioneel: scheutje kokosmelk

Bereidingswijze

1. Gebruik bananen die al goed rijp zijn (welke al bruine vlekjes beginnen te krijgen); deze hebben een zoetere smaak. Snijd de bananen in plakjes.

2. Vries de bananenplakjes voor 2 á 3 uur in, totdat ze goed bevroren zijn.

3. Doe de bananenplakjes in een blender en mix deze op een lage stand tot een romige massa. Heeft je blender er wat moeite mee? Voeg dan een klein scheutje (kokos)melk toe.

4. Hak ondertussen de chocolade in grove stukjes. Zorg dat het bananenmengsel echt een fluffy-zachte / romige structuur heeft.

5. Roer voorzichtig de chocolade door de bananen heen. Vries nog voor een halfuurtje in en genieten maar!