Aantal personen
Kosten
Moeilijkheidsgraad
Voorbereiding
Kooktijd
1. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak grof. Schil de gember en snijd in plakjes. Maal in de keukenmachine of in de hakmolen van de staafmixer de ui met de knoflook, de rode peper, de gember, het komijnzaad, het korianderzaad en 1 tl zout tot een fijne pasta (= boemboe). Voeg de ketjap toe.
2. Schenk de olie in de snelkookpan en selecteer het programma ‘brown’. Voeg de boemboe toe en fruit 2 min.
3. Snijd de sukadelappen in blokjes. Schep het vlees met de kokosmelk door de boemboe.
4. Sluit de snelkookpan en selecteer het programma voor ‘pressure cook’ en ‘high’. Stel de tijd in op 40 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Laat de druk uit de snelkookpan ontsnappen en open de pan. Hak de koriander grof. Breng de rendang op smaak met zout en peper en schep op een schaal. Bestrooi met de koriander en serveer met de atjar tjampoer.
Tip1: Lekker met sambalboontjes met gebakken uitjes.
Tip 2: Weinig tijd? Gebruik een kant-en-klare boemboe voor rendang.
CY505E is door Kieskeurig.nl benoemd tot Best Reviewed van de maand november! Eindeloos veel gerechten mogelijk, van slowcooking tot snelkoken!
Vind gebruiksaanwijzingen voor je Tefal producten
Krijg antwoorden op al je vragen
Onze adviseurs staan voor je klaar