Snelle rendang

Snelle rendang

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 2 el ketjap manis
  • 3 el zonnebloemolie
  • 600 g sukadelappen
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 g witte rijst
  • 4-5 takjes verse koriander
  • atjar tjampoer, voor erbij
  • - keukenmachine of staafmixer met hakmolen

Bereidingswijze

1. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak grof. Schil de gember en snijd in plakjes. Maal in de keukenmachine of in de hakmolen van de staafmixer de ui met de knoflook, de rode peper, de gember, het komijnzaad, het korianderzaad en 1 tl zout tot een fijne pasta (= boemboe). Voeg de ketjap toe.

2. Schenk de olie in de snelkookpan en selecteer het programma ‘brown’. Voeg de boemboe toe en fruit 2 min.

3. Snijd de sukadelappen in blokjes. Schep het vlees met de kokosmelk door de boemboe.

4. Sluit de snelkookpan en selecteer het programma voor ‘pressure cook’ en ‘high’. Stel de tijd in op 40 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Laat de druk uit de snelkookpan ontsnappen en open de pan. Hak de koriander grof. Breng de rendang op smaak met zout en peper en schep op een schaal. Bestrooi met de koriander en serveer met de atjar tjampoer.

Tip1: Lekker met sambalboontjes met gebakken uitjes.

Tip 2: Weinig tijd? Gebruik een kant-en-klare boemboe voor rendang.

Benodigde Tefal producten