Spies met ketjap gehaktballetjes en groenten

Spies met ketjap gehaktballetjes en groenten

Hoofdgerechten

  • 6

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 2 rode uien
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ei (groot)
  • 40 gram panko of paneermeel
  • 1 el sambal
  • 3 el ketjap
  • 1 knoflookteen
  • Zout en peper

Bereidingswijze

1. Meng in een kom het rundergehakt, paneermeel, ei, uitgeperste knoflookteen, sambal, ketjap, zout en peper. Draai hier balletjes van; zorg dat ze niet te groot zijn, anders duurt het lang voordat de spiesen gaar zijn (zeker op de barbecue is dit niet handig).

2. Snijd de uien en paprika's en grove stukken die je kunt rijgen.

3. Rijg aan elke spies een stuk paprika, ui en drie balletjes. Het beste is om met een stuk paprika te beginnen en eindigen, zodat de balletjes stevig blijven zitten.

4. Grill de spiesen totdat de balletjes gaar zijn. Heerlijk met pindasaus!

Benodigde Tefal producten