Stamppot met gegrilde groenten en kaas

Stamppot met gegrilde groenten en kaas

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 3 rode uien
  • 200 g crème fraîche
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 250 g blokjes jong belegen kaas
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 bosje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
  • - pureestamper

Bereidingswijze

1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.

2. Schakel de grill in. Selecteer het automatische programma voor ‘paprika’ en verwarm voor. Gril de paprika in porties volgens de aanwijzingen op de grill mooi bruin en gaar. Snijd intussen de courgette in plakjes van 3-4 mm en de rode uien in partjes van 1 cm.

3. Verwarm de grill vervolgens handmatig voor tot 220 ºC. Gril de courgette en de rode ui in porties in 5 min. mooi bruin en beetgaar.

4. Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de crème fraîche, de olijfolie en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree.

5. Schep de gegrilde groenten, de kaasblokjes, de oregano en de basilicum door de aardappelpuree. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en schep op 4 borden.

Variatietip: Ook lekker met blokjes feta, brie of Parmezaanse kaas.

Benodigde Tefal producten