Strudel met warme kersen

Strudel met warme kersen

Gebak

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 grote plak bladerdeeg
  • 150 gram kersen (diepvries)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

1. Ontdooi de kersen en meng deze voorzichtig met het zakje vanille suiker.

2. Leg het grote vel bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Je kunt de strudel op 2 manieren maken: rollen tot een rol of vlechten (zie afbeelding 2 voor het patroon).

3. Leg de kersen op het bladerdeeg en vlecht of rol de strudel dicht. Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei.

4. Bak de strudel voor 20 minuten op 180 graden mooi goudbruin. Garneer als de strudel is afgekoeld met een flinke lading poedersuiker.

Tip: serveer de strudel met vanille ijs of wat room.