Strudel met warme kersen

Strudel met warme kersen

Gebak

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 grote plak bladerdeeg
  • 200 gram kersen (diepvries)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

1. Laat de kersen goed ontdooien en uitlekken. Meng deze vervolgens voorzichtig met het zakje vanillesuiker.

2. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Verspreid het kersen-suiker mengsel royaal over het bladerdeeg en rol het bladerdeeg op tot een rol (zie afbeelding 2).

3. Bestrijk de rol met het geklutste eitje. Bak de strudel voor 20-25 minuten goudbruin op 180 graden.

Tip: serveer de kersenstrudel lauwwarm met een bolletje vanille ijs of wat room.