Tiramisu pannenkoektaart

Tiramisu pannenkoektaart

Nagerechten

  • 10

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 2H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • VOOR DE CRÈME
  • 450 gram mascarpone
  • 6 eieren
  • 1/2 kopje poedersuiker
  • Scheut amaretto likeur
  • VOOR DE PANNENKOEKEN
  • 300 gram bloem
  • 450 ml melk
  • 2 eieren
  • 75 ml espresso
  • 1 el cacaopoeder
  • Snufje zout
  • Cacaopoeder ter decoratie
  • Boter om in te bakken

Bereidingswijze

1. Splits het eigeel van de eiwitten. Klop in een kom eierdooiers, amaretto likeur en suiker samen tot een romig geheel.

2. Voeg de mascarpone toe aan het eigeelmengsel en klop of mix tot het mengsel glad is. 3. Klop of mix de eiwitten stijf totdat je er pieken van kunt maken.

4. Vervolgens voeg je met een spatel voorzichtig de geklopte eiwitten toe. Roer het voorzichtig door en koel het mengsel dan 2 uur in de koelkast.

5. Bak ondertussen de pannenkoeken. Zeef de bloem, de cacao en het zout boven een kom en meng. Voeg de eieren, melk en espresso toe en klop met de garde tot een glad beslag. Laat het beslag heel even rusten.

6. Bak de pannenkoeken één voor één in een goede pannenkoekpan (laat goed heet worden) en een beetje boter.

7. Begin voor de bodem met een pannenkoek op een bord. Spreid er een dun laagje mascarpone crème overheen.

8. Hierover leg je dan nog een pannenkoek. Herhaal dit proces zo'n 15-20 keer naar gelang het aantal pannenkoeken dat je hebt kunnen bakken. Hoe dunner je lagen crème, hoe meer crêpes je kunt toevoegen en hoe stabieler het resultaat.

9. Eindig met een laatste pannenkoek. Doe de resterende marscarpone in een spuitzak en spuit toefjes op de bovenkant van de laatste pannenkoek. Bestrooi met cacaopoeder.

10. Bewaar de taart tenminste 3 uur in de koelkast voordat je deze serveert.