Tomaten salsa

Tomaten salsa

Snacks

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • 30 min

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 1 Trostomaat
  • 0,25 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 0,5 teen knoflook
  • 1/6 rode peper
  • 3 el olijfolie
  • 3 el geraspte kaas
  • ½ bakje Basilicum
  • Peper / zout
  • Citroensap
  • Stokbrood, toastjes of tortilla chips om de salsa bij te serveren!

Bereidingswijze

1. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en paprika. Halveer het vruchtvlees van de tomaten en paprika. Pel de sjalot en snijd in grote stukken.

2. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en gebruik ca. 1,5 cm. Schep de tomaat, paprika en peper in een kom en zet apart.

3. Pel de knoflook en voeg een halve teen toe. Roer er 3 eetlepels olijfolie door.

4. Voeg 2 takjes basilicum en 3 eetlepels geraspte kaas toe. Pers een citroen en voeg 1 theelepel citroensap toe. Breng op smaak met peper & zout.

5. Doe alle ingrediënten in de 5 Second Chopper 900ml kom en choppen maar, tot er een grove salsa ontstaat.

6. Laat de salsa minimaal 30 minuten staan, zodat de smaken er goed in trekken.

Serveertip: Heerlijk op een bruschetta (stukje geroosterd stokbrood), toastjes of als dipsaus bij tortilla chips. Serveer koud.

Benodigde Tefal producten