Tosti komijnekaas en smeerkaas-gember spread

Tosti komijnekaas en smeerkaas-gember spread

Snacks

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • VOOR DE SPREAD
  • 1 pakje smeerkaas
  • 4 bollen stemgember, in kleine stukjes gesneden
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 8 boterhammen (fatsoenlijk brood van de bakker, liefst niet voorgesneden)
  • VOOR DE TOSTI
  • 1 stuk komijnekaas
  • 4 plakken rauwe ham
  • 20 gram zachte boter
  • VOOR DE DIP
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 el mosterd
  • ½ sriracha saus
  • 2 el gembersap (uit pot met stemgember)

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten door elkaar voor de spread.

2. Smeer alle boterhammen in met een laag van de smeerkaasspread.

3. Schaaf met een kaasrasp plakken van de komijnekaas en bekleed de boterhammen met een laag komijnekaas plakjes.

4. Leg op vier boterhammen een plak rauwe ham. Sandwich de andere kant van de boterhammen er bovenop en vorm vier tosti’s. Smeer de tosti’s in met een klein beetje zachte boter aan iedere kant.

5. Verwarm een Tefal grillpan en grill de tosti’s op medium vuur voor twee minuten aan iedere kant en draai ze daarna steeds om de minuut. Tot de binnenkant warm is en de kaas gesmolten.

6. Voor de dip: verwarm een kleine Tefal koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Fruit de rode ui voor circa twee minuten in de pan. Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg dan de gebakken rode uitjes toe.