Visspies van zalm, scampi's en kabeljauw

Visspies van zalm, scampi's en kabeljauw

Hoofdgerechten

  • 6

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 200 gram zalm, in blokjes
  • 200 gram kabeljauw, in blokjes
  • 12 scampi's
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • Handje champignons
  • 2 el olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 1 citroen, het sap
  • 1 tl cayennepeper
  • Zout en peper

Bereidingswijze

1. Pers de knoflook en meng dit samen met 1 el olijfolie, zout en peper en marineer hier voor minstens een halfuur de (schoongemaakte) scampi's in.

2. Meng de citroensap, 1 el olijfolie, cayennepeper, zout en peper en marineer hier de zalm en kabeljauw blokjes in.

3. Snijd ondertussen de paprika's en uien in grove stukken. De champignons kun je heel laten, of als ze te groot zijn door tweeën delen.

4. Rijg aan een spies de ingrediënten afwisselend.

5. Bak de spiesen 3 minuten per kant in een hete koekenpan of op de barbecue. Keer ze regelmatig om en houd goed in de gaten: vis kan al snel droog worden!

Benodigde Tefal producten