Volkoren broodjes met pompoenpitjes

Volkoren broodjes met pompoenpitjes

Bijgerechten

  • 8

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 2H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 500 gram (volkoren)bloem
  • zakje droge gist
  • 10 gram zout
  • 20 gram suiker
  • 200 ml water
  • 80 ml lauwe melk
  • 1 ei
  • 30 gram (blokjes) boter
  • 40 gram pompoen- of zonnebloempitten

Bereidingswijze

1. Los de gist op in de melk en laat 5 min. staan. Mix ondertussen de bloem, suiker, zout en het ei. Mix dit vervolgens met het water, de melk en opgeloste gist voor ongeveer 4 min. tot er een glad en egaal deeg ontstaat (zoals op de foto).

2. Voeg de boterblokjes stuk voor stuk toe terwijl je weer 2 min mixt. Dek het deeg af met een theedoek en laat 1,5 uur rijzen.

3. Kneed het deeg kort met je handen en verdeel over 8 gelijke stukken. Vorm balletjes en verdeel over een ovenplaat met bakpapier. Dek af met een theedoek en laat nog 30 min. rijzen.

4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de broodjes met een beetje water en verdeel de pitten erover. Bak af in 12 min.

5. Laat de broodjes even afkoelen, snijd ze open en beleg ze met jouw favoriete ingrediënten!

Benodigde Tefal producten