Waterkerssoep met Comtékaas

Waterkerssoep met Comtékaas

Soepen

  • 6

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 bundel waterkers (circa 250g)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 aardappelen
  • 1 takje oregano
  • 50 cl water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 100 g Comtékaas
  • 1 grote eetlepel dikke room

Bereidingswijze

1. Verwijder de grote waterkersstengels en was het meerdere keren. Laat de waterkers uitlekken. Schil de aardappelen en de ui, en snij in stukken. Pel het teentje knoflook.

2. Doe de stukken aardappel, de knoflook, de ui en de waterkers in de pan. Voeg de oregano, het bouillonblokje en het water toe.

3. Kook de soep ongeveer 25 minuten.

4. Snij de Comtékaas in blokjes. Doe de Comtékaas en de room in de pan en kook nog 5 minuten mee en gebruik een handblender om het geheel nog te mixen.

5. Giet de soep in de kommen en dien op.

Tip: Je kan ook spinazie in plaats van waterkers gebruiken.