Waterkerssoep met Comtékaas

Waterkerssoep met Comtékaas

Voorgerechten

  • 6

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 bundel waterkers (circa 250g)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 aardappelen
  • 1 takje oregano
  • 50 cl water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 100 g Comtékaas
  • 1 grote eetlepel dikke room

Bereidingswijze

1 | Verwijder de grote waterkersstengels en was het meerdere keren. Laat de waterkers uitlekken. Schil de aardappelen en de ui, en snij in stukken. Pel het teentje knoflook.

2 | Doe de stukken aardappel, de knoflook, de ui en de waterkers in de pan. Voeg de oregano, het bouillonblokje en het water toe.

3 | Kook de soep ongeveer 25 minuten.

4 | Snij de Comtékaas in blokjes. Doe de Comtékaas en de room in de pan en kook nog 5 minuten mee en gebruik een handblender om het geheel nog te mixen.

5 | Giet de soep in de kommen en dien op.

Tip: Je kan ook spinazie in plaats van waterkers gebruiken.