Zelfgebakken pepernoten

Zelfgebakken pepernoten

Snacks

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 2 el speculaaskruiden
  • 4 el half volle melk
  • Halve theelepel zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd de boter in blokjes en kneed dit samen met de suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bak en het zout tot een deeg.

3. Voeg langzaam de melk aan het deeg toe, zodat het deeg soepeler wordt.

4. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van, van ongeveer 1 cm dik. Snijd de rolletjes in losse stukjes van 1 cm breed en rol dit tot een balletje.

5. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.

6. Bak de pepernoten in ongeveer 15 á 20 minuten gaar en lichtbruin. Haal uit de oven en laat goed afkoelen.

Tip: transformeer de pepernoten tot chocolade pepernoten! Smelt witte, pure en/of melkchocolade au bain-marie en dip de pepernoten hierin. Laat stollen op kamertemperatuur, zo behoudt de chocolade beter de glans.