Zelfgemaakte fish and chips

Zelfgemaakte fish and chips

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 6 kabeljauwfilets
  • 7 eetlepels bloem
  • 7 eetlepels paneermeel
  • 3 eieren 50 g boter
  • 1 bundel kervel of dragon
  • 1 pot mayonaise
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1. Droog de stukken vis op keukenpapier. Breng ze op smaak met peper en zout. Klop de eieren in een soepbord.

2. Digitale Versie: Dompel 2 visfilets in de bloem, dan in de eieren en haal ze vervolgens door het paneermeel. Leg ze in de mand van je Easy Fry. Leg 2 klontjes boter op de visfilets en laat ze 12 minuten bakken met het Programma Vis. Doe hetzelfde voor de andere stukken vis.

Mechanische Versie: Dompel 2 visfilets in de bloem, dan in de eieren en haal ze bedek vervolgens door het paneermeel. Leg ze in de mand van je Easy Fry. Leg 2 klontjes boter op de visfilets en laat ze 12 minuten bakken op 160°C. Doe hetzelfde voor de andere stukken vis.

3. Knip de kruiden met een schaar in stukjes, meng ze grondig door de mayonaise en dien dit samen met de gepaneerde vis op.

TIP: Dit recept is geschikt voor alle soorten verse vis die op de markt verkrijgbaar zijn: heek, koolvis, pollak, etc.

Benodigde Tefal producten