Zelfgemaakte klei

Zelfgemaakte klei

  • 2

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 1 kopje bloem
  • 1 kopje water
  • half kopje zout
  • half kopje maizena
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • Kleurstof voor voedsel (of zie de tip hieronder)

Bereidingswijze

Doe de bloem, maizena en het zout een kom en mix het goed met elkaar. Voeg de olie.

Meng de kleurstof met het water en voeg dit rustig toe aan het bloemmengsel. Liever geen kleurstof gebruiken? Gebruik voor een gele kleur een beetje kerrie of kurkuma. Voor rood/roze wat bietensap, cacaopoeder voor bruin en kookvocht van spinazie voor een groene kleur. Let wel; bij kookvocht en bietensap dien je dan minder water toe te voegen! Meer water kan altijd, wanneer de klei toch nog te droog is.

Kneed de klei nog even in je handen. Voelt hij goed kneedbaar aan? Dan is de klei goed. Bij te droge klei voeg je nog wat water toe of wanneer de klei te nat en klef is, nog wat bloem.

Tip: deze klei is - wanneer je dit goed afsluit - ongeveer 6 maanden goed in de koelkast.

Tip: je kleicreatie bewaren? Dat kan! Droog het kunstwerkje voor 3 uur op 100 graden in de oven.