Couscous met gegrilde groenten, feta en harissadressing
- Totale tijd 30min.
- 10min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 courgette
2 rode uien
2 paprika's
8 el olijfolie extra vierge
300 g couscous
1.5 el harissa
1 sap van een limoen
1 el gembersiroop
1 bosje platte peterselie
3 el pistachenoten
150 g feta
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de courgette in plakjes van ½ cm, de uien in partjes van ½ cm en de paprika’s in reepjes van ½ cm. Schep de groenten om met 3 el olijfolie.
Stap 2 /6
Schakel de grill in. Selecteer het automatische programma voor ‘paprika’ en verwarm voor. Gril de paprika in 2 porties volgens de aanwijzingen op de grill mooi bruin en gaar.
Stap 3 /6
Verwarm de grill tot 240 ºC. Gril de plakjes courgette en de partjes ui in 3 porties in 2 min. bruin en gaar.
Stap 4 /6
Strooi tijdens het grillen van de groenten de couscous in een schaal. Schenk er 500 ml heet water bij en laat de couscous 5 min. wellen. Klop een dressing van de harissa, het limoensap, de gembersiroop en de resterende 5 el olijfolie. Hak de peterselie fijn en de pistachenoten grof.
Stap 5 /6
Roer de couscous met een vork los. Schep er de gegrilde groenten en de peterselie door. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Verkruimel de feta boven de couscous en bestrooi met de pistachenoten.
Stap 6 /6
Tip: Vervang voor een vegan hoofdgerecht de feta door gerookte tofu.