Gegrilde aubergine met kruidige couscous
- Totale tijd 30min.
- 10min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
300 g couscous
2 aubergines
6 el olijfolie
2 orde uien, gesnipperd
2 teentje knoflook
1 el ras el hanout (specerijenmix)
250 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt
2 bosjes platte peterselie en/of koriander, grofgehakt
2 limoenen
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de aubergines in lange plakken van 7-8 mm. Bestrijk ze aan beide kanten dun met 3 el olijfolie.
Stap 2 /6
Schakel de grill in. Selecteer het automatische programma voor ‘aubergine’ en verwarm voor. Gril de aubergine in 4 porties volgens de aanwijzingen op de grill mooi bruin en gaar.
Stap 3 /6
Verhit in een koekenpan de resterende 3 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 2 min. Roer de ras el hanout erdoor en bak 1 min. zachtjes mee.
Stap 4 /6
Roer de couscous met een vork los. Meng de couscous met de kikkererwten en de peterselie of koriander door het ui-specerijenmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5 /6
Schep de couscous op 4 borden. Leg de gegrilde aubergine erbij en serveer met de limoen.
Stap 6 /6
Tip: Bestrooi de couscous ook eens met gezouten gepelde pistachenoten of frisse granaatappelpitjes.