Gegrilde halloumiburger met paprikahummus
- Totale tijd 20min.
- 5min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
100 g hummus
1 geroosterde paprika (uit pot)
450 g halloumi
4 meergranen broodjes
25 g rucola
2 stuk snoepkomkommers, in plakes
Bereiding
Stap 1 /6
Schakel de grill in en verwarm voor tot 220 ºC. Pureer intussen de hummus met de geroosterde paprika. Breng de paprikahummus op smaak met zout en peper.
Stap 2 /6
Snijd de halloumi in 4 dikke plakken. Gril de halloumi in 2 min. mooi bruin en zacht.
Stap 3 /6
Snijd de broodjes open. Beleg de onderste helften met de rucola en de paprikahummus. Leg er de halloumi op.
Stap 4 /6
Rijg de plakjes komkommer aan de prikkers. Dek de broodjes af met de bovenkanten van de broodjes en steek door elk broodje een prikker.
Stap 5 /6
Tip: Halloumi is een witte kaas die zich vanwege zijn stevige structuur perfect leent om te grillen. Eet de broodjes meteen, de halloumi is dan warm en zacht.
Stap 6 /6
Variatietip: Vervang de paprikahummus door muhammara: een heerlijke kruidige spread op basis van geroosterde paprika en walnoten.