Gegrilde perziksalade met burrata en prosciutto
- Totale tijd 28min.
- 20min.
Bereiden - 8min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 el Olijfolie
4 el Gemixte zaden
2 el Eetlepels havermout
1 tl Honing
0.5 tl Knoflookpoeder
1 tl Tijm
80 g Pesto
1 tl Balsamico azijn
250 g Cherrytomaatjes
3 Perziken
50 g Babyspinazie
2 Burratas
3 el Eetlepels olijfolie
4 sneetje Prosciutto
10 bladje Blaadjes basilicum
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /6
Bereiding van de hartige granola (afwerking): Verhit de koekenpan op middelhoog vuur met de olijfolie. Wacht tot het Thermo-signaal volledig rood is voordat je het mengsel van zaden (pompoenpitten, lijnzaad en zonnebloempitten) en de havermout toevoegt. Rooster dit 3 minuten totdat het licht gekleurd is.
Stap 2 /6
Meng in een klein bakje de honing, knoflookpoeder, tijm, grof zout en peper. Voeg dit mengsel toe aan de koekenpan en roer krachtig gedurende 1 minuut zodat alle zaden goed bedekt zijn. Giet het mengsel in een bakje en laat het afkoelen.
Stap 3 /6
Bereiding van de pesto: Meng in een klein kommetje de Pesto alla Genovese met de balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie. Zet apart.
Stap 4 /6
Bereiding van de cherrytomaatjes: Halveer de cherrytomaatjes en meng ze met 3 theelepels van het pestomengsel. Breng royaal op smaak met peper en zet apart.
Stap 5 /6
Bereiding van de gegrilde perzik: Snijd de perziken in dikke plakken. Verhit de grillpan op middelhoog vuur met 1 eetlepel olijfolie. Wacht tot het Thermo-signaal volledig rood is voordat je de perzikplakken toevoegt. Grill ze 5 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.
Stap 6 /6
Opbouw van de salade: Verdeel de babyspinazie over een groot bord of individuele borden. Leg de burrataballetjes, cherrytomaatjes en gegrilde perziken erop. Verdeel de plakjes prosciutto eroverheen. Besprenkel de salade met het pestomengsel en strooi de granola erover. Garneer met verse basilicum, een scheutje olijfolie, fleur de sel en wat versgemalen peper.