Gegrilde perziksalade met burrata en prosciutto - Recepten undefined | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Gegrilde perziksalade met burrata en prosciutto

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 28min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    8min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 1 el Olijfolie

  • 4 el Gemixte zaden

  • 2 el Eetlepels havermout

  • 1 tl Honing

  • 0.5 tl Knoflookpoeder

  • 1 tl Tijm

  • 80 g Pesto

  • 1 tl Balsamico azijn

  • 250 g Cherrytomaatjes

  • 3 Perziken

  • 50 g Babyspinazie

  • 2 Burratas

  • 3 el Eetlepels olijfolie

  • 4 sneetje Prosciutto

  • 10 bladje Blaadjes basilicum

  • Zout

  • Peper

Bereiding

Stap 1 /6

Bereiding van de hartige granola (afwerking): Verhit de koekenpan op middelhoog vuur met de olijfolie. Wacht tot het Thermo-signaal volledig rood is voordat je het mengsel van zaden (pompoenpitten, lijnzaad en zonnebloempitten) en de havermout toevoegt. Rooster dit 3 minuten totdat het licht gekleurd is.

  • 1el Olijfolie
  • 4el Gemixte zaden
  • 2el Eetlepels havermout

Stap 2 /6

Meng in een klein bakje de honing, knoflookpoeder, tijm, grof zout en peper. Voeg dit mengsel toe aan de koekenpan en roer krachtig gedurende 1 minuut zodat alle zaden goed bedekt zijn. Giet het mengsel in een bakje en laat het afkoelen.

  • 1tl Honing
  • 0.5tl Knoflookpoeder
  • 1tl Tijm

Stap 3 /6

Bereiding van de pesto: Meng in een klein kommetje de Pesto alla Genovese met de balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie. Zet apart.

  • 80g Pesto
  • 1tl Balsamico azijn
  • 3el Eetlepels olijfolie

Stap 4 /6

Bereiding van de cherrytomaatjes: Halveer de cherrytomaatjes en meng ze met 3 theelepels van het pestomengsel. Breng royaal op smaak met peper en zet apart.

  • 250g Cherrytomaatjes

Stap 5 /6

Bereiding van de gegrilde perzik: Snijd de perziken in dikke plakken. Verhit de grillpan op middelhoog vuur met 1 eetlepel olijfolie. Wacht tot het Thermo-signaal volledig rood is voordat je de perzikplakken toevoegt. Grill ze 5 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.

  • 3 Perziken
  • 3el Eetlepels olijfolie

Stap 6 /6

Opbouw van de salade: Verdeel de babyspinazie over een groot bord of individuele borden. Leg de burrataballetjes, cherrytomaatjes en gegrilde perziken erop. Verdeel de plakjes prosciutto eroverheen. Besprenkel de salade met het pestomengsel en strooi de granola erover. Garneer met verse basilicum, een scheutje olijfolie, fleur de sel en wat versgemalen peper.

  • 50g Babyspinazie
  • 2 Burratas
  • 3el Eetlepels olijfolie
  • 4sneetje Prosciutto
  • 10bladje Blaadjes basilicum
  • Zout
  • Peper

Rooster SS-185685

Op voorraad

Rooster SS-185685