Gegrilde-rodeuienstamppot met rucola en sticky gember-pecannoten
Tefal
Recept van Tefal

Gegrilde-rodeuienstamppot met rucola en sticky gember-pecannoten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 35min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    25min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 1.5 kg kruimige aardappelen

  • 600 g rode uien

  • 100 g pecannoten

  • 1 cm gember

  • 2 el gembersiroop

  • 75 g rucola

Bereiding

Stap 1 /6

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Pel en snijd de uien in partjes van 1-2 cm.

Stap 2 /6

Schakel de grill in en verwarm handmatig voor tot 220 ºC. Gril de uienpartjes in 8 min. bruin en gaar.

Stap 3 /6

Rooster in een droge koekenpan de pecannoten 2 min. Schil en rasp de gemberwortel. Schep de gemberwortel met de gembersiroop door de pecannoten en verwarm 1 min., tot de siroop aan de noten plakt en gekarameliseerd is.

Stap 4 /6

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de geroosterde ui en de rucola door de puree. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5 /6

Schep de stamppot op 4 borden en bestrooi met de gember-pecannoten.

Stap 6 /6

Tip: Vervang voor een romige stamppot het kookvocht door soja- of kokosroom.

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760