Gegrilde-rodeuienstamppot met rucola en sticky gember-pecannoten
- Totale tijd 35min.
- 10min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1.5 kg kruimige aardappelen
600 g rode uien
100 g pecannoten
1 cm gember
2 el gembersiroop
75 g rucola
Bereiding
Stap 1 /6
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Pel en snijd de uien in partjes van 1-2 cm.
Stap 2 /6
Schakel de grill in en verwarm handmatig voor tot 220 ºC. Gril de uienpartjes in 8 min. bruin en gaar.
Stap 3 /6
Rooster in een droge koekenpan de pecannoten 2 min. Schil en rasp de gemberwortel. Schep de gemberwortel met de gembersiroop door de pecannoten en verwarm 1 min., tot de siroop aan de noten plakt en gekarameliseerd is.
Stap 4 /6
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de geroosterde ui en de rucola door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5 /6
Schep de stamppot op 4 borden en bestrooi met de gember-pecannoten.
Stap 6 /6
Tip: Vervang voor een romige stamppot het kookvocht door soja- of kokosroom.