Gevulde aubergines met gehakt (Karniyarik)
- Totale tijd 57min.
- 20min.
Bereiden - 37min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 aubergines
60 ml olijfolie
2 teentje knoflook
1 ui
350 g gehakt
1.5 tl komijnpoeder
260 g tomaten, fijngehakt
1 tl tomatenpuree
45 g pijnboompitjes, geroosterd
2 tl peterselie, fijngehakt
2 tl munt, fijngehakt
zout en peper
2 tl tijm
Bereiding
Stap 1 /11
Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Kerf met een klein mes het vruchtvlees van de aubergine heel diep in.
Stap 2 /11
Verwarm je Tefal koekenpan van 28 cm op middelhoog vuur en wacht tot het thermosignaal helemaal rood is voordat je de ingrediënten dichtschroeit. Giet er 4 eetlepels olijfolie bij en schroei de aubergines gedurende 7 minuten aan beide kanten gaar.
Stap 3 /11
Snipper de knoflook en ui fijn.
Stap 4 /11
Verwarm je Tefal koekenpan van 24 cm op middelhoog vuur en wacht tot het thermosignaal helemaal rood is voordat je de ingrediënten dichtschroeit.
Stap 5 /11
Giet de resterende olijfolie erbij en voeg de knoflook, ui en gehakt toe. Kook gedurende 5 of 6 minuten, tot het vlees bruin begint te worden, roer een paar keer om het te verkruimelen.
Stap 6 /11
Voeg de komijn, tomaten, tomatenpuree en pijnboompitten toe. Breng op smaak met zout en peper. Kook nog eens 5 minuten en roer een paar keer. Haal van het vuur.
Stap 7 /11
Duw met een vork het vruchtvlees van de aubergines lichtjes aan.
Stap 8 /11
Kruid de aubergines met zout en bestrooi met tijm. Verdeel het rundvleesmengsel over de uitgeholde aubergines.
Stap 9 /11
Bak gedurende 15-20 minuten op 180°C in de Easy Fry heteluchtfriteuse. De aubergines zijn gaar wanneer de punt van een mes gemakkelijk in het vruchtvlees van de aubergines kan worden gestoken.
Stap 10 /11
Hak ondertussen de peterselie en munt grof.
Stap 11 /11
Bestrooi de aubergines met de peterselie en munt en serveer.