Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Gevulde aubergines met gehakt (Karniyarik)

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 57min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    37min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 2 aubergines

  • 60 ml olijfolie

  • 2 teentje knoflook

  • 1 ui

  • 350 g gehakt

  • 1.5 tl komijnpoeder

  • 260 g tomaten, fijngehakt

  • 1 tl tomatenpuree

  • 45 g pijnboompitjes, geroosterd

  • 2 tl peterselie, fijngehakt

  • 2 tl munt, fijngehakt

  • zout en peper

  • 2 tl tijm

Bereiding

Stap 1 /11

Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Kerf met een klein mes het vruchtvlees van de aubergine heel diep in.

  • 2 aubergines

Stap 2 /11

Verwarm je Tefal koekenpan van 28 cm op middelhoog vuur en wacht tot het thermosignaal helemaal rood is voordat je de ingrediënten dichtschroeit. Giet er 4 eetlepels olijfolie bij en schroei de aubergines gedurende 7 minuten aan beide kanten gaar.

  • 2 aubergines
  • 60ml olijfolie

Stap 3 /11

Snipper de knoflook en ui fijn.

  • 2teentje knoflook
  • 1 ui

Stap 4 /11

Verwarm je Tefal koekenpan van 24 cm op middelhoog vuur en wacht tot het thermosignaal helemaal rood is voordat je de ingrediënten dichtschroeit.

Stap 5 /11

Giet de resterende olijfolie erbij en voeg de knoflook, ui en gehakt toe. Kook gedurende 5 of 6 minuten, tot het vlees bruin begint te worden, roer een paar keer om het te verkruimelen.

  • 60ml olijfolie
  • 2teentje knoflook
  • 1 ui
  • 350g gehakt

Stap 6 /11

Voeg de komijn, tomaten, tomatenpuree en pijnboompitten toe. Breng op smaak met zout en peper. Kook nog eens 5 minuten en roer een paar keer. Haal van het vuur.

  • 1.5tl komijnpoeder
  • 260g tomaten, fijngehakt
  • 1tl tomatenpuree
  • 45g pijnboompitjes, geroosterd
  • zout en peper

Stap 7 /11

Duw met een vork het vruchtvlees van de aubergines lichtjes aan.

  • 2 aubergines

Stap 8 /11

Kruid de aubergines met zout en bestrooi met tijm. Verdeel het rundvleesmengsel over de uitgeholde aubergines.

  • 2 aubergines
  • 2tl tijm

Stap 9 /11

Bak gedurende 15-20 minuten op 180°C in de Easy Fry heteluchtfriteuse. De aubergines zijn gaar wanneer de punt van een mes gemakkelijk in het vruchtvlees van de aubergines kan worden gestoken.

Stap 10 /11

Hak ondertussen de peterselie en munt grof.

  • 2tl peterselie, fijngehakt
  • 2tl munt, fijngehakt

Stap 11 /11

Bestrooi de aubergines met de peterselie en munt en serveer.

  • 2 aubergines
  • 2tl peterselie, fijngehakt
  • 2tl munt, fijngehakt

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760