Kerriebloemkool
- Totale tijd 23min.
- 10min.
Bereiden - 13min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
3 Kleine bloemkolen
3 el Olijfolie
3 el Kerriepoeder
2 el Knoflookpoeder
2 el Chilipoeder
Zout, peper
Citroen
6 takje Koriander
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de bloemkool in roosjes van gelijke grootte en doe ze in een kom. Voeg de olijfolie, kerriepoeder, knoflook, chilipoeder, zout en peper toe en meng goed met de bloemkool.
Stap 2 /6
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het GROENTEN-programma 13 minuten aan op 180 °C. Verwijder de plaat en leg de roosjes in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 16 minuten aan op 180 °C. Verwijder de plaat en leg de roosjes in lade 2.
Stap 3 /6
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 4 /6
Draai de bloemkoolroosjes halverwege het kookproces om.
Stap 5 /6
Controleer of de bloemkool gaar is en laat de roosjes indien nodig nog een paar minuten koken.
Stap 6 /6
Serveer de bloemkool direct met citroen en koriander als bijgerecht bij kip tandoori.