Lamstajine
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd het lamsvlees in blokjes van 3-4 cm en wentel de blokjes in maizena.
Stap 2 /6
Hak de gember fijn en rasp de citroenschil tot je 7 g geraspte schil hebt.
Stap 3 /6
Meng de wijn en het water in een kom.
Stap 4 /6
"Doe de olijven, de gember, de citroenschil, de peterselie, de koriander, de saffraan en de knoflook aan de kant van het handvat in de ActiFry. Doe het lamsvlees in de kuip aan de kant tegenover het handvat. Giet het vloeistofmengsel over de kruiden. Verdeel de olie over het lamsvlees. Sluit het deksel."
Stap 5 /6
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 6 /6
Dien de tajine op met gestoomde couscous.
"Voeg eventueel een ActiFry-lepel ras el hanout toe en gekonfijte citroen voor meer smaak. Voeg aan het begin van de bereiding 150 ml water toe om de saus meer vloeibaar te maken."