Poke bowl met gegrilde halloumi en avocado
- Totale tijd 30min.
- 10min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 paprika's
3 rode uien
225 g halloumi
6 el olijfolie
12 cherrytomaatjes
2 avocado’s
sap van een limoen
100 g eikenbladslamelange
250 g kikkererwten (uitgelekt uit blik)
4 el sesamolie
3 el sojasaus
4 takje koriander
1 snuifje chilipoeder
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de paprika’s in reepjes van ½ cm. Snipper de uien grof. Snijd de halloumi in plakjes van 7-8 mm. Schep de paprikareepjes om met 1 el olijfolie en de uisnippers met 2 el olijfolie.
Stap 2 /6
Schakel de grill in. Selecteer het automatische programma voor ‘paprika’ en verwarm voor. Gril de paprika in 2 porties volgens de aanwijzingen op de grill mooi bruin en gaar.
Stap 3 /6
Verwarm de grill tot 240 ºC. Gril de ui in 2 min. bruin en gaar. Bestrijk de halloumi aan beide kanten met de resterende 3 el olijfolie. Gril de halloumi in 1 min. bruin. Leg ten slotte de tomaatjes op de grill en gril ze in 1 min. sappig.
Stap 4 /6
Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en verwijder de schil. Besprenkel de avocadohelften met het limoensap.
Stap 5 /6
Strooi de sla in 4 kommen. Verdeel de kikkererwten met de geroosterde ui, paprika en halloumi over de sla. Leg de avocado erbij en de tomaatjes in het midden. Besprenkel de bowls met de sesamolie en de sojasaus. Bestrooi met de koriander en chilipeper naar smaak.
Stap 6 /6
Tip: Snijd de avocado in dikke plakken en gril eveneens 1 min. op 240 ºC.