Sushibowl met gegrilde asperges en sojabonen
- Totale tijd 35min.
- 20min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
300 g sushirijst
200 g mini komkommers
8 stuk radijsjes
175 ml rijstazijn
4 el suiker
200 g groene aspergetips
125 g zeewiersalade
100 g sojabonen
75 g ongezouten cashewnoten
2 tl zwart sesamzaad
10 g nori snack
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 2 /6
Schaaf op een mandoline of snijd de komkommers in dunne plakjes. Schaaf of snijd ook de radijsjes in plakjes.
Stap 3 /6
Verwarm voor de marinade in een steelpan de rijstazijn met de suiker. Schenk de helft van de marinade over de komkommer. Laat de komkommer afkoelen. Meng de rest van de marinade door de rijst.
Stap 4 /6
Schakel de grill in en verwarm handmatig voor tot 220 ºC. Gril de aspergetips in 4 min. beetgaar.
Stap 5 /6
Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er de gegrilde asperges, de komkommersalade, de radijs, de zeewiersalade, de sojabonen en de cashewnoten over. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met de krokante nori.
Stap 6 /6
Variatietip: Vervang de zeewiersalade door sushigember.