Vogelnestjes (Schotse eieren) - Recepten Easy Fry Mega | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Vogelnestjes (Schotse eieren)

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 56min.
  • Bereiden
    30min.
  • Koken
    26min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

6 personen

  • 6 Middelgrote eieren

  • 12 Ijsblokjes

  • 1 el verse peterselie

  • 2 steel Bosui

  • 2 tl Fijngehakte verse tijm

  • 550 g Varkensgehakt

  • 50 g Bloem

  • Zout, peper

  • 200 g Paneermeel

  • 2 Middelgrote eieren

  • 6 el Zure room of crème fraîche

  • 2 el Mierikswortel

Bereiding

Stap 1 /9

Zet een bak met koud water en ijsblokjes klaar. Zodra de eieren gekookt zijn, dompel je ze in het ijsbad. Na 20 seconden kun je ze lichtjes breken en terug in het koude water dompelen tot ze volledig afgekoeld zijn. Dit maakt het pellen gemakkelijker.

  • 6 Middelgrote eieren
  • 12 Ijsblokjes

Stap 2 /9

Plaats de eieren in het apparaat met de plaat. Start het kookproces.

Stap 3 /9

Hak de peterselie, bosui en tijmblaadjes fijn Leg ze in een grote kom. Voeg het gehakt toe, maak je handen nat en kneed door elkaar. Verdeel het mengsel in gelijke porties en vorm van elke portie een plat, rond schijfje met een diameter van ongeveer 10 cm.

  • 1el verse peterselie
  • 2steel Bosui
  • 2tl Fijngehakte verse tijm
  • 550g Varkensgehakt

Stap 4 /9

Bereid de ingrediënten voor het paneermeel door de bloem met zout en peper, het paneermeel en het losgeklopte ei in 3 aparte kommen te doen.

  • 50g Bloem
  • Zout, peper
  • 200g Paneermeel
  • 2 Middelgrote eieren

Stap 5 /9

Pel de gekookte en afgekoelde eieren voorzichtig onder koud water en rol ze in een kom door de bloem. Wikkel het gehakt met natte handen om elk ei en strijk de randen glad zodat het ei helemaal bedekt is. Haal elke bal door de geklopte eieren en vervolgens door het paneermeel. Zorg ervoor dat elk ei volledig bedekt is.

Stap 6 /9

Plaats de Schotse eieren in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.

Stap 7 /9

Maak de saus door de room en mierikswortel in een kleine kom te mengen. Breng op smaak.

  • 6el Zure room of crème fraîche
  • 2el Mierikswortel

Stap 8 /9

Controleer of de vogelnestjes gaar zijn en laat ze indien nodig verder garen tot het vlees gaar is.

Stap 9 /9

Om te serveren snij je de vogelnestjes doormidden of in vieren en serveer je ze met de saus. Garneer eventueel met spekjes en spruitjes met mosterd.

Rooster SS-185685

Op voorraad

Rooster SS-185685