Vogelnestjes (Schotse eieren)
- Totale tijd 56min.
- 30min.
Bereiden - 26min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (8)
Easy Fry & Grill XXL EY8018 6,5L 2-in-1 heteluchtfriteuse - met uitneembare verdeler Easy Fry Dual XXL EY9428 11L Dual Air Fryer zwart Easy Fry Mega EY855B 7,5L heteluchtfriteuse Easy Fry Grill & Steam FW2018 6,9L 3-in-1 Heteluchtfriteuse Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
6 Middelgrote eieren
12 Ijsblokjes
1 el verse peterselie
2 steel Bosui
2 tl Fijngehakte verse tijm
550 g Varkensgehakt
50 g Bloem
Zout, peper
200 g Paneermeel
2 Middelgrote eieren
6 el Zure room of crème fraîche
2 el Mierikswortel
Bereiding
Stap 1 /9
Zet een bak met koud water en ijsblokjes klaar. Zodra de eieren gekookt zijn, dompel je ze in het ijsbad. Na 20 seconden kun je ze lichtjes breken en terug in het koude water dompelen tot ze volledig afgekoeld zijn. Dit maakt het pellen gemakkelijker.
Stap 2 /9
Plaats de eieren in het apparaat met de plaat. Start het kookproces.
Stap 3 /9
Hak de peterselie, bosui en tijmblaadjes fijn Leg ze in een grote kom. Voeg het gehakt toe, maak je handen nat en kneed door elkaar. Verdeel het mengsel in gelijke porties en vorm van elke portie een plat, rond schijfje met een diameter van ongeveer 10 cm.
Stap 4 /9
Bereid de ingrediënten voor het paneermeel door de bloem met zout en peper, het paneermeel en het losgeklopte ei in 3 aparte kommen te doen.
Stap 5 /9
Pel de gekookte en afgekoelde eieren voorzichtig onder koud water en rol ze in een kom door de bloem. Wikkel het gehakt met natte handen om elk ei en strijk de randen glad zodat het ei helemaal bedekt is. Haal elke bal door de geklopte eieren en vervolgens door het paneermeel. Zorg ervoor dat elk ei volledig bedekt is.
Stap 6 /9
Plaats de Schotse eieren in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 7 /9
Maak de saus door de room en mierikswortel in een kleine kom te mengen. Breng op smaak.
Stap 8 /9
Controleer of de vogelnestjes gaar zijn en laat ze indien nodig verder garen tot het vlees gaar is.
Stap 9 /9
Om te serveren snij je de vogelnestjes doormidden of in vieren en serveer je ze met de saus. Garneer eventueel met spekjes en spruitjes met mosterd.