TEFAL Cuisine Companion FE800A kokende keukenmachine

Cuisine Companion FE800A kokende keukenmachine Snijd, bereid en kook in jouw Cuisine Companion!
  • Dé kokende keukenmachine die je in staat stelt te koken, stoven, stomen, braden, mengen, kneden, mixen, hakken, kloppen en malen… en dat allemaal in één apparaat.
  • 6 automatische programma's + 1 handmatige stand.
  • 5 specifieke en efficiënte accessoires.
€ 699,951

Artikelnummer : FE800A38

1. Consumentenadviesprijs

Laat je inspireren door geweldige kookresultaten!

Deze multifunctionele kokende keukenmachine beschikt over 6 automatische programma's voor het bereiden van zelfgemaakte sauzen, stoven, soepen, stoommaaltijden, deegwaren en desserts. 

  • Diverse bereidingswijzen: geschikt om bij zowel lage als hoge temperatuur te koken, je kunt de temperatuur instellen tussen 30 en 130 °C.
  • Onbeperkte mixresultaten: ingrediënten kunnen voorzichtig of supersnel worden gemixt: je hebt de keuze tussen 12 snelheden en een pulse- of turbostand.
  • Ruime inhoud: bereid gerechten voor het hele gezin in de kom met een inhoud van 4,5 L. Goed voor maximaal 6 porties (2,5 L bruikbare inhoud).
  • Ruim assortiment accessoires: 
    • 1 geslepen "Ultrablade"-hakmes van roestvrij staal
    • 1 kneed- en hakmes van roestvrij staal
    • 1 menger
    • 1 klopper
    • 1 spatel
    • 1 stoommand van roestvrij staal
    • Handige opbergbox voor accessoires

 

 

Kenmerken
  • FE800A stoommandje.png

    Inclusief stoommand

  • FE800A box met accessoires.png

    Inclusief 5 specifieke en doeltreffende accessoires

  • Diverse bereidingswijzen: tussen 30 en 130 °C.

  • 12 snelheden en een pulse- of turbostand

  • 4,5 L (2,5 L bruikbare inhoud)

  • 5 doeltreffende accessoires voor een gegarandeerd resultaat

  • FE800A_B_receptenboek.png

    Inclusief receptenboek met 1 miljoen menu's

Accessoires
Recepten
Eigenschappen
Vermogen 1550  W
Maximale rotatiesnelheid van de motor 16000 tpm  
Snelheidsinstellingen 12  
Minimale kooktemperatuur 30  °C
Maximale kooktemperatuur 130  °C
Intervallen kooktemperatuur 5  °C
Tijdbereik 5 sec - 2.00 uur  
Automatische programma's    
Aantal functies 6  
Soort functies Sauzen, soepen, stoven, stomen, gebak, desserts  
Handmatige stand    
Regelbare parameters Snelheid, temperatuur en tijd  
Pulsestand    
Turbofunctie    
Totale inhoud van de kom (l) 4,5  L
Werkinhoud van de kom (l) 2,5  L
Materiaal van de kom Roestvrij staal  
Hakaccessoire Roestvrijstalen mes  
Roeraccessoire    
Emulgeeraccessoire Garde  
Kneedaccessoire    
Kneedaccessoire - details Roestvrijstalen kneed- en crush-mes  
Stomer Ja, roestvrijstalen mandje binnenin  
Spatel    
Opbergen van accessoires Opbergvak  
Snoeropbergruimte    
Vaatwasmachinebestendig    
Vaatwasmachinebestendigheid - details Kom, deksel, dop en accessoires  
Kleur / materiaal Wit  
Consumentenadviesprijs € 699,95

Veelgestelde vragen
Probeer het apparaat zo dicht mogelijk bij een plaats op te stellen waar de lucht wordt afgevoerd (bijvoorbeeld bij een afzuigkap). VOORZICHTIG: plaats het apparaat niet op een warmtebron.
Ja, bij sommige programma's moet de warmhoudfase worden voortgezet, bijvoorbeeld om het eten in goede staat te houden of om te voorkomen dat zich vellen vormen of dat het eten op de bodem plakt.
Wanneer u eiwit stijf wilt kloppen met Cuisine Companion, moet u de deksel zonder de stop gebruiken. VOORZICHTIG: zet het apparaat niet hoger dan op snelheid 7.
Hiervoor kunt u het stoommandje gebruiken. Plaats het scherpe mes in de kom, voeg de ingrediënten van uw recept toe (wortelen, aardappelen, uien enz.), plaats het stoommandje (let erop dat de groenten onder in de kom niet te dicht op elkaar worden gepakt), voeg de ingrediënten toe die u in stukjes in de soep wilt hebben (bv. spekjes, chorizo of doperwtjes) en bedek alles met vloeistof zonder het maximumniveau te overschrijden.
U kunt voordat u het recept gaat maken, de kuip koelen door met het blendermes voor kneden en vergruizen in de pulsestand 10 ijsblokjes fijn te maken. Vervolgens maakt u de kom leeg, veegt u deze grondig droog en maakt u onmiddellijk de sorbet volgens het recept.
De recepten zijn getest met ingrediënten op kamertemperatuur (20 °C). Sommige recepten hebben mogelijk 2 à 3 minuten meer kooktijd nodig als de ingrediënten (melk, eieren enz.) direct uit de koelkast komen.
Voor sommige recepten, zoals omeletten, frittata, vis of wit vlees kunt u de bodem en de binnenwanden van het mandje bekleden met bakpapier. Stoomprogramma.
Bij een lage stoominstelling komt een maximale hoeveelheid condens vrij, deze stand is daarom geschikt voor gerechten en sauzen met een betere consistentie (risotto, roompuddings, sauzen, enz.).

In de hoge stoominstelling bouwt zich een maximale hoeveelheid warmte en stoom op in de kom, deze stand is geschikt voor alle soorten stomen (bijv. voor soepen).
Deze instelling voorkomt ook spatten tijdens het mengen.

Wanneer de stoomplug op het deksel is vergrendeld, geeft het pictogram voor u de op dat moment geselecteerde instelling weer.
Gebruik de spatel niet om deeg van het mes af te schrapen.
Doe dit met een houten lepel; de spatel is bedoeld om de kom leeg te maken nadat het mes is verwijderd.
U kunt ook de handmatige modus gebruiken door de temperatuur op 120°C te zetten en de bereidingstijd af te stemmen op het soort en de hoeveelheid ingrediënten.
Gebruik kleinere stukken.
Raadpleeg de tabel (gedeelte over eerste gebruik) in de handleiding.
Als u twijfelt welk mes u moet gebruiken, kies dan het mes voor kneden/vergruizen.
Gebruik de garde nooit voor zwaar deeg (brooddeeg e.d.)
U kunt meer ingrediënten gebruiken, zolang u maar niet de maximumhoeveelheden overschrijdt die in de handleiding zijn aangegeven (zie tabel in het gedeelte over het eerste gebruik).
Wees voorzichtig met automatische programma's, vooral die voor soep: als u het maximum van 2,5 l overschrijdt, bestaat het gevaar dat hete soep uit de pan spat of overloopt.
Om deze verkleuring tegen te gaan, wrijf over de vlekken met een doekje of keukenpapier met spijsolie en ga vervolgens verder met de gebruikelijke reiniging.
Het is absoluut noodzakelijk om onmiddellijk na gebruik te reinigen om deze verkleuring tegen te gaan.
De kom, de hulpstukken, het stoommandje en alle onderdelen van de deksel kunnen in de vaatwasmachine. Wij raden af de houder en de afdichtring in de vaatwasmachine te doen.
Als er kalkaanslag (witte kalksporen) op de bodem van de kuip zit:
Giet 1 soeplepel (ongeveer 100 ml) schoonmaakazijn in de kom met houder en laat deze 1 uur inwerken. Giet de kom dan leeg, demonteer de houder en het verbindingsstuk en spoel alle onderdelen af met schoon water.
Wij adviseren u accessoires te reinigen zodra er een verkleuring optreedt. U kunt hier citroensap voor gebruiken.
U kunt ook proberen het accessoire een paar uur in direct zonlicht te leggen.
Gebruik een goed uitgeknepen spons en veeg het paneel daarna af met een droge doek.
Met het oog op de hygiëne is het raadzaam de deksel na gebruik uit elkaar te halen en de afzonderlijke delen goed schoon te maken.
U kunt het reinigen gemakkelijker maken door een voorbehandeling: plaats de garde na gebruik in de lege kom, giet er 0,7 l water in en doe er een paar druppels afwasmiddel bij; sluit het deksel met de stoomregelstop en stel het volgende programma in: Snelheid 7/100°C/3 min.
Druk daarna op 'Start'.
Zet het apparaat uit wanneer het overschakelt naar de warmhoudstand (geluidssignaal) en reinig de garde verder in de afwasbak.
(Deze methode kan worden gebruikt voor de 4 accessoires).
1. Laat een uur weken (water + vloeibaar afwasmiddel).
2. Schraap de aanslag af met een houten spatel of lepel.
3. Borstel vervolgens de bodem met een schuurspons.
4. Schrob met staalwol als de vlek nog niet is verdwenen.

U kunt in plaats van vloeibaar afwasmiddel ook citroensap, witte azijn of een in water opgeloste vaatmachinetablet gebruiken (zo lang laten inwerken als nodig is).
Ja, wij adviseren om de kom af te drogen voordat u deze in het apparaat gebruikt.
Week de onderdelen een uur in witte azijn en spoel goed na.
Verwerk enkele citroenen of gebruik het stoomprogramma (Stoomprog + 1 l water + 30 min + een paar druppels citroensap).
Dit zijn plekken waar plastic is overgebleven na het gietproces. Er is geen gevaar van scheuren; u kunt het deksel gewoon blijven gebruiken.
Dit is een tijdelijk verschijnsel dat geen gevolgen heeft voor de levensduur van uw apparaat.
Het zal minder worden of helemaal verdwijnen wanneer de uitneembare as een paar keer is gebruikt en gereinigd (raadpleeg het gedeelte over het reinigen van het apparaat).
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.
Het apparaat staat in de veiligheidsstand na oververhitting.
Laat het apparaat 30 minuten afkoelen.
Haal een deel van de te mixen ingrediënten uit de kom en probeer het opnieuw.
Het apparaat staat in de veiligheidsstand omdat het significante veranderingen heeft waargenomen. Controleer of u de aanbevolen snelheid heeft ingesteld en of u het juiste hulpstuk heeft gebruikt. Controleer of het apparaat stabiel staat (op de rubber voetjes rust) en of het werkoppervlak stevig is.
Het scherpe mes is ideaal voor het fijnhakken van groenten, kruiden, vlees, vis, enz. en voor het mixen van soepen of compotes.
Het gekartelde mes is ideaal voor het kneden van zwaar deeg of gistdeeg en het fijnmaken van noten of ijsblokjes.
Dit is normaal. Standen 1 en 2 hebben een automatische pulseerfunctie; de motor draait dus met onderbrekingen.