Tefal Fry Delight XL FX1050 heteluchtfriteuse

Fry Delight XL FX1050 heteluchtfriteuse Heerlijke en knapperige gerechten met weinig tot geen olie!*

Heerlijke en knapperige gerechten met weinig tot geen olie!* Dankzij de 3D Air Pulse Technology, kan Fry Delight XL heerlijke, knapperige gerechten bereiden met weinig tot geen olie.* Fry Delight XL kan niet alleen je favoriete gerechten frituren, maar ook grillen, braden en bakken.

EUR 179,951

Artikelnummer : FX105015

1. Consumentenadviesprijs

Fry Delight XL heteluchtfriteuse: een betere manier om te frituren!

Frituur gezonder met hete lucht!
Met de nieuwe Tefal Fry Delight XL heteluchtfriteuse bereid je heerlijke, knapperige gerechten met weinig tot geen olie*. De Fry Delight maakt gebruik van de 3D Air Pulse Technology, waarmee je op een makkelijke, snelle en gezondere manier kunt koken. Deze innovatieve technologie combineert het bovenste verwarmingselement met een hete luchtstroom. Door te koken met hete lucht krijgt het eten een knapperige buitenkant, terwijl het van binnen lekker zacht blijft. Denk maar eens aan heerlijk, knapperige frietjes of snacks als kroketten en bitterballen. Fry Delight laat je ervaren dat gezonder eten ook erg lekker kan zijn!

Met Fry Delight kun je meer dan alleen frituren: frituur, grill, bak en braad al je favoriete gerechten
De Fry Delight combineert 4 verschillende kookwijzen in één apparaat. Hierdoor houd je veel ruimte over in je keuken. Dankzij het moderne design staat de Fry Delight ook nog eens mooi op je aanrecht.

Makkelijk in gebruik
Ook in gebruik laat de Fry Delight niets te wensen over; dankzij de 7 voorgeprogrammeerde kookinstellingen bereid je met het grootste gemak de lekkerste gerechten. Kies het programma op het digitale scherm, voeg je gerecht toe en koken maar! Zo houd je tijd over voor andere leuke dingen. Met een capaciteit van 1,2 KG bereid je de lekkerste gerechten voor de hele familie. Na de kookcyclus kun je de binnenpan en het mandje in de vaatwasmachine reinigen en dankzij de anti-aanbaklaag is schoonmaken met de hand ook heel makkelijk.

Andere voordelen ten opzichte van een traditionele friteuse
Je herkent het vast wel: de nare vetluchtjes van een traditionele friteuse waarbij de gerechten vaak o-zo-lekker, maar helaas ook minder gezond zijn. Dankzij de heteluchtcirculatie van de Fry Delight is de toevoeging van olie niet of nauwelijks* nodig, waardoor er minder nare vetluchtjes vrij komen en de gerechten gezonder bereid kunnen worden. 

 

 

 

*Voor vele bereidingen heb je geen olie nodig.

*Voor vele bereidingen heb je geen olie nodig

*Voor vele bereidingen heb je geen olie nodig.

Kenmerken
 • Gezond frituren

  Weinig tot geen olie* om je favoriete gerechten te frituren, grillen, braden en bakken.

 • Wil je graag frituren, maar voel je je schuldig omdat het vaak minder gezond is? Met Fry Delight frituur je met hete lucht én vaak zonder de toevoeging van olie, waardoor je de gerechten op een gezondere manier kunt bereiden dan in een traditionele friteuse. Bereid bijvoorbeeld heerlijk knapperige frietjes, donuts, zeevruchten en snacks zoals kroketten en bitterballen in de Fry Delight.

 • Nauwelijke vetluchtjes

  Voor vele bereidingen geen olie nodig. 

 • Made in France

 • Warmhoudfunctie

  Fry Delight XL biedt meer gemak dankzij de warmhoudfunctie. 

 • Veel heerlijke recepten

  Geniet van een gratis receptenboekje en ontdek daarbij online 100 recepten. 

 • Gebruiksvriendelijk digitaal bedieningspaneel

  Groot digitaal bedieningspaneel voor extra gemak. 

 • Zeer nauwkeurige bereiding

  Bereid al jouw maaltijden met perfecte resultaten, dankzij de verschillende automatische programma's. 

 • 8 bereidingsstanden

  Waarvan 7 automatische programma's 

  • Diepvriesfriet
  • Diepvriessnacks 
  • Braden
  • Grillen
  • Bakken
  • Opwarmen
  • Warm houden

 • Grote capaciteit

  1,2 KG. Tot 6 porties

 • 3D Air Pulse Technology

  De Tefal FryDelight maakt gebruik van de “3D Air Pulse Technology”, waarbij een bovenliggend verwarmingselement en een geoptimaliseerde luchtstroom worden gecombineerd. De Fry Delight is uitermate geschikt voor de bereiding van diepvriesfrietjes en andere snacks, zoals bitterballen en kroketten. Naast frituren kun je in de Fry Delight ook bakken, grillen en braden.

Eigenschappen - Vergelijking
Vermogen 2000  W
1400  W
1450  W
Mandinhoud 1,2 kg  kg
0.8  kg
0.8  kg
Deksel Geheel ondoorzichtig  
nvt Geheel ondoorzichtig  
Lcd-scherm    
nvt    
Timer    
   
   
Aan/uit-schakelaar    
   
   
Blijft koel aan de buitenkant    
   
   
Vaatwasmachinebestendig    
   
   
Vaatwasmachinebestendig - details Binnenpan, mandje  
Binnenpan, mandje  
Binnenpan, mandje  
Inclusief recepten    
nvt nvt
Kleuren zwart/wit  
zwart/wit  
zwart/wit  
Consumentenadviesprijs EUR 179,95
EUR 129,95
EUR 99,95

Veelgestelde vragen
Je heeft slechts 8,5 ml olie nodig voor de ActiFry Mini (er wordt een lepel meegeleverd). Voor de ActiFry met een standaardinhoud van 1 kg en de ActiFry Plus van 1,2 kg wordt een lepel meegeleverd met een volume van 14 ml. De Family ActiFry met een inhoud van 1,5 kg wordt geleverd met een lepel van 20 ml. De meeste recepten gebruiken 1 lepel olie, maar deze hoeveelheid kan variëren van recept tot recept. Sommige voedingsmiddelen hebben geen volledige lepel olie nodig om te worden gebakken in de ActiFry. Bevroren friet bevat al olie aan de buitenkant en vet voedsel, zoals worstjes, heeft geen volle lepel olie nodig omdat er veel vet in zit.
De ActiFry kan met verschillende soorten olie worden gebruikt, zoals olijfolie, plantaardige olie, zonnebloemolie, koolzaadolie.
Was de gesneden friet twee keer in een kom water voordat je dit gaat bakken om overtollig zetmeel te verwijderen. Het is vervolgens belangrijk om de friet voordat je gaat bakken goed te drogen in een schone, absorberende theedoek en ten slotte droog te deppen met keukenpapier. Als je bevroren friet bakt, hoef je geen olie toe te voegen, omdat deze friet al olie bevat en dit maakt de friet slap. Als je gebruikmaakt van de 2 in 1 functie (kom + blad) en nadat het voedsel op het blad is gebakken, bak je de friet nog eens 2 -5 minuten nadat je het blad hebt verwijderd om ze knapperiger te maken.
Niets, aangezien de friet al olie bevat.
Voor de ActiFry Mini en de modellen van 1 kg en 1,2 kg moet je een spatel gebruiken tijdens het koken om te voorkomen dat er ingrediënten in het motorblok vallen.
De pan is te vol.
Hou je aan de maximumhoeveelheden die zijn aangegeven in de tabellen.
Dat kan veel oorzaken hebben:
• Je hebt niet de juiste aardappelsoort gebruikt.
• De aardappels waren vooraf niet goed gewassen en gedroogd, en bevatten nog te veel zetmeel.
• De frieten zijn te dik. Snij ze dunner.
• Je hebt niet genoeg olie gebruikt. Vergroot de hoeveelheid olie.
• Het filter is verstopt. Reinig het filter.
Dat kan veel oorzaken hebben:
• De pendelarm is niet geïnstalleerd. Breng voor elk gebruik de pendelarm aan.
• De frieten of andere voedingsmiddelen zijn niet in stukken van gelijke grootte gesneden. Snij voedingmiddelen in stukken van gelijke grootte voor de beste kookresultaten.
De grootte van de frieten heeft invloed op de knapperigheid of zachtheid ervan.
Dunnere frieten zijn knapperiger, dikkere zijn zachter van binnen.
Je kunt de bereidingstijd en de dikte van je frieten variëren afhankelijk van je eigen voorkeur: dun: 8 x 8 mm/standaard: 10 x 10 mm/dik: 13 x 13 mm.
Voor een optimaal resultaat was je de hele aardappelen en daarna de gesneden aardappelen in ruim water, totdat het water schoon blijft.
Op die manier verwijder je zoveel mogelijk zetmeel en voorkom je dat de frieten aan elkaar plakken.
Droog de frieten vervolgens grondig met een droge, goed absorberende doek of keukenpapier.
De frieten moeten volledig droog zijn voordat je ze gaat bakken.
• Laat de ActiFry volledig afkoelen voordat je hem schoonmaakt.
• Open het deksel en til de vergrendeling omhoog.
• Verwijder de pendelarm, de pan en het uitneembare filter.
• Alle uitneembare onderdelen kunnen worden schoongemaakt in de vaatwasmachine of met een zachte spons en afwasmiddel
• Droog alle onderdelen zorgvuldig voordat je ze weer terugplaatst.
Ja. Dit is volkomen normaal.
Als je bevroren friet bakt, hoef je geen olie toe te voegen, omdat de friet al olie bevat.
Als de ingrediënten te dik zijn, kunnen ze bovenaan verbranden. Verminder de dikte van de ingrediënten. Sommige ingrediënten zijn ongeschikt voor bakken op een plaat, zoals gepaneerde vis of voedsel dat is bedekt met broodkruimels, omdat ze uitdrogen en verbranden tijdens de heteluchtcirculatie.
De kooktemperatuur van de ActiFry is ongeveer 180 °C (160 °C in het midden van de ingrediënten) aan het eind van de kooktijd.
Over het algemeen raden we je aan om aardappelrassen te gebruiken die worden aanbevolen voor het maken van patat. De resultaten kunnen echter per aardappel verschillen, afhankelijk van het seizoen en hoe ze zijn opgeslagen. Als je geen goede resultaten krijgt, probeer dan van aardappelras te wisselen.
Vanwege de draaiende pendelarm raden we niet aan om vis te bakken in de ActiFry, omdat deze gemakkelijk in stukjes kan breken tijdens het bakken. Om dat te vermijden, raden wij je aan de bovenste plaat te gebruiken om vis te bakken (alleen bij het 2-in-1-model).
Het is normaal dat je een kleine opening ziet tussen de deksel en de pan. De deksel en de pan mogen niet luchtdicht zijn afgesloten.
Klik het deksel altijd stevig, maar voorzichtig op zijn plaats. Sla het deksel niet dicht, maar duw het voorzichtig dicht met het tabje aan de voorkant van het deksel. Als je het deksel in de vaatwasser doet, zet het dan altijd bovenin (het minst warme deel) en was op een lagere temperatuur; raadpleeg de handleiding bij je vaatwasser.
Ja, dit is echt een veelzijdig apparaat, dat gebruikt kan worden voor het bereiden van allerlei verschillende soorten voedsel.
Je kunt er allerlei gerechten in klaarmaken, van voorgerechten tot desserts.
En ook knapperige frietjes, malse kip en zelfs vruchtengebak ...
De 2-in-1 ActiFry plaat kan niet worden gebruikt in de eerdere ontwerpen en in de ActiFry Family.
Er is geen gevaar als het deksel tijdens het koken wordet geopend, maar wij raden wel af dit te doen, zelfs wanneer de ingrediënten aan de wanden van de pan blijven plakken.
Door het openen van het deksel daalt de temperatuur in de pan. Bij 'slimme' recepten kan dit betekenen dat de geteste instellingen voor een perfect resultaat niet meer kloppen.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.