TEFAL Delice Turbo Cleantech 24 L oven OF2658

Delice Turbo Cleantech 24 L oven OF2658 Grote heteluchtoven om snel smaakvolle gerechten te bereiden
  • Heteluchtoven & bakschaal met Turbofunctie voor snelle en smaakvolle kookresultaten.
  • Grote inhoud: 24 L voor de bereiding van allerlei soorten gerechten.
  • Makkelijk te reinigen: zelfreinigende wanden, bodem van email voor de bedekking van de verwarmingselementen, scharnierende verwarmingselementen.
€ 149,951

Artikelnummer : OF265830

1. Consumentenadviesprijs

Turbo Delice, makkelijk te gebruiken oven!

Zijn grote inhoud van 24 L voor alle gerechten (pizza, vlees, vis...) en de heteluchtstand voor een kortere bereidingstijd en geslaagde resultaten zullen zeker in de smaak vallen!
  • 3 standen voor veelzijdig koken: traditionele oven, grill, heteluchtoven met Turbofunctie en gelijkmatig ontdooien.
  • Grote inhoud van 24 L.
  • Makkelijk te reinigen: gladde ovenbodem van email, anti-aanbakwanden, scharnierende grillverwarmingselementen.
  • Veiligheidshandgreep, deur met dubbele beglazing, versterkte isolatie.
  • Schakelt automatisch uit na het koken dankzij de tot 120 minuten regelbare timer.
  • 2 controlelampjes.
  • Binnenverlichting om een oogje in het zeil te houden.
  • Inclusief omkeerbaar rooster.
Kenmerken
  • Grote inhoud van 24 L

  • Veiligheidshandgreep, deur met dubbele beglazing, versterkte isolatie

  • 2 controlelampjes

  • Makkelijk te reinigen: gladde ovenbodem van email, anti-aanbakwanden, scharnierende grillverwarmingselementen

  • Schakelt automatisch uit na het bakproces dankzij de tot 120 minuten regelbare timer

Accessoires
  • Rooster SS-188183
    Rooster SS-188183

    Rooster voor diverse toepassingen.

    € 6,20
    Op voorraad
Eigenschappen
Vermogen 2000  W
Grillvermogen 1000 W  W
Totale inhoud 24 L  L
Type verwarming Heteluchtoven  
Thermostaat    
Max. temperatuur 240 °C  °C
Insteltijd timer 120  min
Bereidingsstand 1 Heteluchtoven  
Bereidingsstand 2 Conventioneel  
Bereidingsstand 3 Grill  
Bereidingsstand 4 Ontdooien  
Reinigingsfuncties Geëmailleerde toplaag  
Binnenverlichting    
Kleuren Zwart  
Consumentenadviesprijs € 149,95

Veelgestelde vragen
Voor het eerste gebruik:
• De oven uitpakken De verpakking kan worden gerecycled, maar hij kan later nog van pas komen om de oven te vervoeren of als hij naar een goedgekeurd servicecentrum moet worden gebracht.
• De oven op een stabiele ondergrond plaatsen.
• Alle stickers en beschermende materialen aan de binnen- en buitenkant van de oven verwijderen.
• Alle accessoires (rooster, spit, etc.) uit de oven verwijderen.
• De oven en de accessoires reinigen met een vochtige doek. Goed droogvegen.
• De deur uitsluitend met behulp van de handgreep sluiten.
• Het netsnoer volledig afwikkelen en de stekker op een geaard stopcontact aansluiten.
• Zet de functiekeuzeschakelaar in de stand “oven”.
• Stel de thermostaat in op de maximale temperatuur.
• Stel de timer in op 15 tot 20 minuten.
De oven gaat aan. Er kan wat rookontwikkeling ontstaan. Dit is een normaal, maar tijdelijk verschijnsel.
Gebruik voor het openen en sluiten van de deur altijd uitsluitend de handgreep.
• Voor het braden van vlees en gevogelte: gebruik bakplaten met hoge opstaande randen (minimaal 5 cm) zodat er niet te veel vet op de ovenwanden komt.
• Voor gebak: gebruik bakplaten met een anti-aanbaklaag zodat het gebak makkelijker loslaat.
Ga als volgt te werk voor het bereiden van vlees, vis, gratins, soufflés, gebak, etc:
• Plaats het rooster op de juiste hoogte.
• Zet de functiekeuzeschakelaar in de stand “oven”.
• Plaats het voedsel in de oven en sluit de deur.
• Stel de thermostaat in op de gewenste temperatuur.
• Stel de timer in.
De oven wordt warm en stopt automatisch als de ingestelde tijd voorbij is. Je kunt de oven altijd eerder stoppen door de timer op nul te zetten.
Voorverwarmen is niet altijd noodzakelijk. Dit hangt af van het recept. De deur en de wanden van de oven worden heet als hij in gebruik is. Zet de bakplaat niet direct op het basiselement of op de bodemplaat.
Voor grillen en bruinen ga je als volgt te werk:
• Verwarm de oven voor.
• Leg je bakplaat of je vlees op de grill, zo dicht mogelijk bij het verwarmingselement, maar zonder dat het daarmee in contact komt.
• Je kunt direct op het basiselement of op de gladde bodemplaat die niet warm wordt, een bakplaat of de opvangbak met wat water , plaatsen, zodat je het vet of de sappen van het voedsel dat je grilt, daarin kunt opvangen.
• Laat de ovendeur op een kier staan (afhankelijk van het model).
• Zet de functiekeuzeschakelaar in de stand “grill”.
• Stel de timer in op de gewenste tijd.
De oven gaat aan. Vlees (worstjes, ...) moet halverwege de bereidingstijd worden gekeerd.
Aan het eind van de bereidingstijd stopt de oven automatisch als de ingestelde tijd voorbij is. Zet anders de timer terug op nul.
Je mag absoluut nooit materialen in je oven doen die kunnen smelten of vlam kunnen vatten.
Gebruik in heteluchtovens geen materialen van glas of aardewerk. Stel een lagere baktemperatuur in dan aanbevolen en verhoog de baktijd.
Nee, je moet de timer inschakelen en de thermostaat instellen om de oven aan te zetten.
Je kunt de bereiding op elk gewenst moment stoppen door de timer op nul te zetten.
Voordat je begint met onderhoud of reinigen altijd de stekker uit het stopcontact halen en de oven laten afkoelen.
De buitenkant kun je gewoon schoonvegen met een spons.
Maak de deur, de geëmailleerde of geverfde oppervlakken en de doorzichtige onderdelen schoon met een vochtige doek met wat mild schoonmaakmiddel.
Gebruik geen agressieve schoonmaakproducten (vooral geen afbijtmiddel op natriumbasis) of schuursponsjes.
Om het schoonmaken te vergemakkelijken beschikt je oven over:
• Zelfreinigende wanden* Verhit je oven na het bereiden van vet voedsel 10 minuten leeg met de thermostaat op de hoogste stand en de deur gesloten.
• Een grillelement dat omlaag kan worden gevouwen, maar niet kan worden uitgenomen*.
• Een gladde bodemplaat die geëmaileerd is of omhoog kan worden gebracht* niet uitneembaar).
* Afhankelijk van het model
Voedsel dat zich heeft vastgehecht kan worden verwijderd met een zacht, niet schurend metalen sponsje. Forceer nooit de elementen.
Alle accessoires* (rooster, bakplaat, draaispitset) kunnen worden gereinigd in water met wat afwasmiddel of in de vaatwasser.
Ja, het is normaal dat er wat rookvorming optreedt of een geur vrijkomt wanneer je het apparaat voor het eerst gebruikt. Dit verschijnsel is maar van korte duur. Wij adviseren het apparaat de eerste keer leeg (en zonder de accessoires) te verhitten: zet de thermostaat 15 tot 20 minuten op de hoogste stand.
Als delen van het apparaat in brand vliegen, probeer de brand dan nooit te blussen met water. Smoor de vlammen met een vochtige doek die de hele oven bedekt. Trek de stekker uit het stopcontact. Laat de deur van de oven dicht.
• Houd de aanbevolen baktijd aan,
• Gebruik bij voorkeur een donkergekleurde metalen bakvorm die in de hoogte verstelbaar is, en liever geen bakvormen van aardewerk, terracotta, porselein of glas
• Zet de bakvorm op de juiste hoogte: in het midden voor een oven met ventilator en onderin voor een convectieoven.
• Gebruik geen aluminiumfolie.
De binnenverlichting werkt alleen als de timerfunctie is geactiveerd.
De elementen hoeven niet rood te zijn om hitte af te geven. Of het element rood wordt, hangt in feite af van het evenwicht tussen de verwarmingsprestatie en de lengte van het element.
Nee. Je oven is niet geschikt om te worden ingebouwd. Hij moet op een stabiele ondergrond worden geplaatst die bestand is tegen temperaturen van ten minste 90 °C. Het is heel belangrijk dat er aan alle kante van de oven en vooral aan de bovenkant ruimte wordt vrijgehouden.
In de ontdooistand wordt de lucht in de oven in beweging gebracht, waardoor het voedsel sneller ontdooit (er vindt in de ontdooistand geen verhitting plaats).
Het groene lampje gaat branden als de vereiste temperatuur is bereikt. Het rode lampje brandt als het apparaat is ingeschakeld.
Met de turbofunctie kan je al je gerechten snel klaarmaken. De hitte wordt gegenereerd door hogere en lagere weerstand, waaraan luchtcirculatie is toegevoegd.
De baktijden in de tabel zijn slechts een indicatie. Ze kunnen wisselen afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediënten en de gebruikte bakvormen. De baktijd moet dan ook worden aangepast aan de gebruikte ingrediënten en keukenhulpen.
De hitte wordt gegenereerd door het boven- en onderelement van de oven. Deze traditionele ovenstand is geschikt voor het bereiden van vlees, vis en puddings.
De hitte wordt gegenereerd door het bovenelement van de oven. Deze stand kan worden gebruikt voor traditioneel grillen en om gerechten een bruin korstje te geven.
De hitte wordt gegenereerd en vervolgens rondgeblazen door een ventilator aan de achterkant van de oven; dit leidt tot buitengewoon gelijkmatige bereiding in alle delen van de oven. Door de circulatie van de lucht worden gerechten zeer gelijkmatig gegaard.
De hitte wordt gegenereerd door het bovenelement van de oven. Het braadaccessoire zorgt voor een gelijkmatige bruining van vlees.
Deze functie combineert luchtcirculatie met lage weerstand, waardoor gebak zeer gelijkmatig gaart en een knapperige textuur krijgt.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.