TEFAL Express + KI110D waterkoker

Express + KI110D waterkoker Geniet van al je warme dranken met deze traditionele waterkoker
 • RVS waterkoker, met een inhoud van 1,7 L, staat perfect in iedere keuken.
€ 54,951

Artikelnummer : KI110D31

1. Consumentenadviesprijs

Express+, water koken in een oogwenk!

De Express+ is een schitterende waterkoker met een heleboel slimme eigenschappen!
 
Handig en gemakkelijk:
 • Inhoud 1,7 L; genoeg voor de hele familie.
 • Waterkoker met RVS behuizing.
 • Afgeschermd verwarmingselement, geen contact met het water. Het water kookt sneller en het reinigen is eenvoudiger.
 • Automatisch openend deksel.
 • Verwijderbaar kalkfilter. Zorgt voor een schone waterkoker en een helder kopje water.  
 • 360° draaibare voet.
 • 2400 W, bereid je koffie en thee in een mum van tijd.
Kenmerken
 • 360° draaibare voet

 • Deksel opent met één druk op de knop

 • Automatische uitschakeling met ingebouwd controlelampje

 • Aan weerszijden zichtbaar waterpeil

 • Uitneembaar anti-kalkfilter

Accessoires
Eigenschappen - Vergelijking
Vermogen 2400  W
2400  W
2.400  W
2400  W
Materiaal van de behuizing Roestvrij staal  
Roestvrij staal  
Roestvrij staal  
Kunststof  
Waterindicator    
   
   
   
360° draaibare voet    
   
   
   
Deksel Opent met knop  
Opent met knop  
Opent met knop  
Scharnierend  
Spanningskeuzeschakelaar    
nvt nvt nvt
Verwarmingselement Afgeschermd  
Afgeschermd  
Afgeschermd  
Afgeschermd  
Verlichting onder water    
nvt nvt nvt
Inhoud 1,7  L
1,7  L
1,5  L
1,5  L
Snoeropbergruimte    
   
   
   
Vullen via schenktuit    
   
   
   
Anti-stofdeksel op de tuit    
nvt nvt    
Aan/uit-schakelaar    
   
   
   
Controlelampje    
   
   
   
Filter Uitneembaar  
Uitneembaar  
Uitneembaar  
Uitneembaar  
Antimicrobiële bescherming NEE  
nvt nvt nvt
Snoerloos    
   
   
   
Automatische uitschakeling    
   
   
   
Garantie 1 JAAR  
nvt nvt 1 JAAR  
Kleur / materiaal Roestvrij staal  
Roestvrij staal  
Roestvrij staal  
Zwart  
Accessoires NEE  
nvt nvt NEE  
Consumentenadviesprijs € 54,95
€ 49,95
€ 44,95
€ 32,95

Veelgestelde vragen
Controleer of het deksel van uw waterkoker correct is gesloten en dat de filter aanwezig is.
Als dat zo is, breng de waterkoker dan naar een erkende reparateur.
• Gebruik de waterkoker niet met natte handen of op blote voeten. • Laat het netsnoer niet over de rand van een tafel of werkoppervlak hangen om te voorkomen dat de waterkoker valt. • Wees altijd alert wanneer de waterkoker wordt gebruikt en kijk vooral uit voor de stoom die uit de opening komt: deze is zeer heet. • Denk er ook om dat een waterkoker van roestvrij staal zeer heet wordt tijdens gebruik. Raak de waterkoker niet aan, behalve bij de handgreep. • Let op dat kinderen niet met het apparaat kunnen spelen. • Als het snoer is beschadigd, moet het door de fabrikant, zijn serviceafdeling of een andere bevoegde persoon worden vervangen om gevaar te voorkomen.
In dit product kan je alleen water koken. Als je andere vloeistoffen erin kookt, kan dat leiden tot lekkage, overlopen of beschadiging.
Ja, je kunt mineraalwater koken. Als het water veel mineralen bevat, komen er gemakkelijk vlekken op het roestvrij staal (afhankelijk van het model). Wij adviseren u de waterkoker regelmatig schoon te maken.
Het lijkt misschien of er nog meer water in de koker kan, maar als het waterpeil boven het aangegeven maximum komt, kan het gaan lekken wanneer het water aan de kook is. Giet er dus niet te veel in.
Dat hangt af van het formaat van de waterkoker. Gebruik de waterkoker nooit wanneer het waterpeil lager is dan het aangegeven minimum.
Om zo min mogelijk vlekken te krijgen en te voorkomen dat water wordt gemorst als de waterkoker omvalt, adviseren wij de koker na gebruik leeg te gieten.
Ja. Wrijf het verwarmingselement nooit schoon met een doek of met een schurend materiaal. Ontkalken is voldoende.
Het filter bestaat uit een rooster dat de kalkdeeltjes tegenhoudt. Het is belangrijk dat dit regelmatig wordt schoongeborsteld of in de week wordt gezet in een bakje met ontkalkingsmiddel (een oplossing van azijn of citroenzuur).
Veeg de buitenkant gewoon schoon met een schone doek (zo nodig met een scheutje azijn). Gebruik nooit schuurmiddelen, schuurpoeder, afwasmiddelen of andere schoonmaakproducten. Deze kunnen leiden tot verkleuring van het plastic. Dompel de waterkoker, het snoer, de stekker en de basis nooit onder in water!
Ontkalk uw waterkoker regelmatig, liefst 1 keer per maand en vaker als u in een streek woont met erg hard water. Zo ontkalkt u uw waterkoker: • Met schoonmaakazijn (8%): - Vul de waterkoker met 1/2 liter azijn. - Laat 1 uur inwerken zonder te verhitten. • Citroenzuur: - Kook 1/2 liter water. - Voeg 25 g citroenzuur toe en laat 15 min inwerken. • Met een speciaal ontkalkingsproduct voor plastic waterkokers: volg de aanwijzingen van de fabrikant. Giet de waterkoker leeg en spoel 5 of 6 keer na. Herhaal deze stappen indien nodig. Uw filter ontkalken (afhankelijk van het model): • Laat het filter weken in schoonmaakazijn of in een oplossing van citroenzuur. • Gebruik nooit een andere ontkalkingsmethode dan hiervoor aangegeven.
In gebieden met een hoog ijzergehalte in het water kan de natuurlijke kalkafzetting in uw waterkoker een bruine of zwarte kleur krijgen.
Tijdens gebruik:
Volg de instructies in de gebruiksaanwijzing op: houd het voorgeschreven vulniveau aan en vul de koker uitsluitend met water.
Na gebruik:
Giet de waterkoker altijd leeg.
Onderhoud:
Ontkalk uw waterkoker regelmatig, ten minste 1 keer per maand en vaker als u in een streek woont met erg hard water.
Spoel voor het eerste gebruik de waterkoker om en kook er twee keer water in zonder dat te gebruiken.
Meestal wordt dit veroorzaakt door kalkaanslag aan de binnenkant: lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig over hoe u uw waterkoker kunt ontkalken (afhankelijk van het model). De waterkoker kan ook per ongeluk zijn gebruikt zonder water of met onvoldoende water (een element moet altijd zijn bedekt met water), wat ervoor zorgt dat de veiligheidsfunctie in werking treedt. U kunt de waterkoker op de volgende manier resetten: wacht 5 minuten totdat de waterkoker is afgekoeld en vul hem daarna opnieuw met water. Druk op de aan/uit-knop en na ongeveer 15 minuten zal de waterkoker zichzelf automatisch resetten en beginnen te koken.
Plaats de waterkoker niet dicht bij een raam omdat de plastic onderdelen door het zonlicht kunnen verkleuren.
De voet van 360 graden moet vrij kunnen draaien.
Dit kan komen door het ontwerp van het hoogrenderende element dat het water verwarmt.
Misschien hebt u de waterkoker te vol gegoten, waardoor het water langs de kant van de waterkoker lekt tijdens het koken of waardoor water in de interne ontluchting kan komen, wat betekent dat er water onder aan de waterkoker op het werkvlak verschijnt.  Vul de waterkoker niet verder dan de maximale markering. De condens op de deksel kan ook naar beneden zijn gedruppeld op het werkvlak.
Dit is geen oprolsnoer. Het snoer zit rond de plaat gewikkeld. Haal het daar met de hand af.
Omdat het product veel stroom verbruikt, kan enige verhitting optreden. Gebruik het netsnoer dat speciaal voor de waterkoker is. Als de stekker zo heet wordt dat het verbranding kan veroorzaken of als het plastic vervormd raakt, gebruik het apparaat dan niet langer en laat het nakijken en zo nodig repareren.
De interne onderdelen kunnen geluid maken wanneer de temperatuur verandert. Hier is niets verkeerds aan.
Elektrische waterketels schakelen zichzelf uit als ze stoom detecteren. Deze stoom kan neerslaan als condens en als gevolg daarvan kunnen druppels water van de onderkant van de handgreep vallen. Dit is geen defect. Het zal ook geen defect aan je waterkoker veroorzaken.
Onmiddellijk na het koken is de sensor die de waterkoker automatisch uitschakelt, heet en kan het zijn dat de aan-knop niet werkt. Wacht tot de sensor is afgekoeld en probeer het opnieuw.
Dit gebeurt meestal wanneer de waterkoker nieuw is. Giet de eerste paar keren dat u de koker gebruikt, het water weg. Als het probleem aanhoudt, vult u de waterkoker tot het maximumniveau en voegt u 2 theelepels soda toe. Breng het water aan de kook, giet het weg en spoel de waterkoker om.
Als u in een streek woont met hard water is dit fenomeen normaal. Het wordt veroorzaakt door calcium en magnesiumcarbonaat dat in het water zit. Bijgevolg zal de waterkoker regelmatig moeten worden ontkalkt.
Elektrische waterkokers koken de vereiste hoeveelheid water gedurende de vereiste tijd en hebben over het algemeen geen warmhoudfunctie. Ze brengen water heel snel aan de kook. Daarom is er geen noodzaak om water warm te houden.
Uw apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vindt u gemakkelijk alles wat u nodig hebt voor uw product.
U vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.