Tefal Fasteo SV6040 stoomgenerator

Fasteo SV6040 stoomgenerator De snelle strijkhulp bij weinig tijd

De Fasteo stoomgenerator biedt snelle en goede resultaten, met een compact design voor optimaal gebruiksgemak. Fasteo werkt sneller en is door het externe waterreservoir lichter dan een traditioneel stoomstrijkijzer. Dankzij de krachtige stoomprestaties en een XL waterreservoir, zodat je niet steeds hoeft bij te vullen en de snelle opwarmtijd van 2 minuten, is Fasteo de perfect oplossing voor snelheid en gebruiksgemak.

EUR 109,951

Artikelnummer : SV6040E0

1. Consumentenadviesprijs

Gladde strijkresultaten in een handomdraai

De Fasteo stoomgenerator combineert snelheid met gebruiksgemak, en is bij uitstek geschikt voor de eisen van een drukke levensstijl.

 • Dankzij de krachtige stoomuitlaat en het grote waterreservoir kan de Fasteo snellere prestaties leveren dan een standaard stoomstrijkijzer.
 • De anti-kalkstaaf maakt probleemloos en betrouwbaar onderhoud mogelijk, voor duurzame prestaties.
 • De korte opwarmtijd van 2 minuten zorgt dat het apparaat in een handomdraai gebruiksklaar is.
 • De keramische strijkzool glijdt moeiteloos over elka stof, in combinatie met de stoomprestaties zorgt de Fasteo voor prima resultaten op een grote verscheidenheid aan kleding.
 • Verticale stoomfuncties zijn ook beschikbaar voor kostuums, tere stoffen en zelfs gordijnen.
 • De Fasteo is voorzien van een veiligheidsvergrendeling, een compact formaat en handige oplossingen voor het opbergen van het snoer voor maximaal gemak.
Kenmerken
 • Snel & gemakkelijk strijken

  De Fasteo stoomgenerator is gebruiksklaar in 2 minuten en heeft een XL waterreservoir om constant bijvullen te voorkomen en aan één stuk door te kunnen strijken.

 • Krachtig

  Krachtige stoom voor snelle en goede strijkresultaten.

 • Stoomstoot

  Stoomstoot voor het strijken van dikke stoffen of het verwijderen van hardnekkige kreuken.

 • Verticaal stomen

  Verticaal stomen verwijdert kreukels in tere stoffen, kostuums of zelfs gordijnen.

 • Eco-modus

  Eco-instellingen voor energiebesparing.

 • Goed glijvermogen

  De keramische strijkzool glijdt moeiteloos over iedere stof.

 • Eenvoudig onderhoud

  Moeiteloos onderhoud met het anti-kalkpatroon voor onder meer behoud van maximale stoomprestaties,

 • Eenvoudig en veilig te verplaatsen.

  Eenvoudig te vergrendelen voor veilige verplaatsing.

 • Eenvoudige snoeropslag

  Het stoomsnoer wikkelt zich eenvoudig rondom de onderkant van het product.

Accessoires
Eigenschappen - Vergelijking
Vermogen 2200  W
2200  W
2200 W  
2200  W
Stoomafgifte 100  g/min
100  g/min
90 g/min  
100  g/min
Stoomstoot 180  g/min
0  g/min
nvt 200  g/min
Waterpomp (bar) 5.2  bar
nvt nvt nvt
Verticaal stomen    
   
   
   
Stoom- en temperatuurinstelling Handmatige instelling  
Handmatige instelling  
Handmatige instelling  
Handmatige instelling  
Opwarmtijd 2  min
2  min
2 minuten  
nvt
Strijkzooltechnologie Keramisch  
Keramisch  
Keramisch  
nvt
Glijvermogen van de strijkzool ***  
***  
***  
***  
Duurzaamheid van de strijkzool / krasbestendigheid ***  
***  
***  
***  
Continue stoomverspreiding Tip en zijkant  
Tip, zijkant en kern  
Tip, zijkant en kern  
Tip en zijkant  
Comfortabele handgreep    
   
   
   
Inhoud watertank 1.2  L
1,2  L
1,2 L  
nvt
Waterreservoir Vast  
Vast  
Vast  
Vast  
Continu bijvullen    
   
   
   
Druppelstop Nee  
Nee  
Nee  
Nee  
Ecostand    
   
   
   
Lengte van het elektrische snoer 1.60  m
1,7  m
nvt 1,6  m
Snoeropbergruimte Stoomsnoer  
Stoomsnoer  
Stoomsnoer  
Stoomsnoer  
Vergrendelsysteem    
   
   
   
Anti-kalkfunctie Patroon  
Patroon  
Patroon  
Patroon  
Indicatielampje ontkalken    
   
   
   
Kleuren Blue  
Blauw  
nvt nvt
Consumentenadviesprijs EUR 109,95
EUR 89,95
EUR 89,95
EUR 109,95

Veelgestelde vragen
Kies een in hoogte verstelbare strijkplank die kan worden aangepast aan uw lichaam. De strijkplank moet stabiel en robuust zijn zodat u het strijktoestel erop kunt plaatsen. De plank moet geperforeerd zijn zodat de stoom door de vezels van het textiel kan om het zachter te maken en het strijken te vergemakkelijken. De hoes van de strijkplank moet ook stoomdoorlatend zijn.
• Kraanwater:
uw apparaat is gemaakt voor gebruik met kraanwater. Als u in een streek woont met erg hard water, kunt u 50% kraanwater vermengen met 50% gedemineraliseerd water dat in de handel verkrijgbaar is.
In sommige gebieden dicht bij de kust kan het voorkomen dat het kraanwater veel zout bevat. Gebruik in dat geval alleen gedemineraliseerd water.
• Waterverzachter:
er zijn verscheidene typen waterverzachters en het water van de meeste daarvan kunnen worden gebruikt in uw apparaat. Sommige waterverzachters, in het bijzonder die met chemische producten als zout, kunnen echter witte of bruine vlekken veroorzaken. Dat komt vooral voor bij filterkannen. Als dit probleem zich bij u voordoet, adviseren wij u te proberen onbehandeld kraanwater of water uit flessen te gebruiken.
Denk eraan:
gebruik geen regenwater, water met toevoegingen (bijvoorbeeld stijfsel of parfum) of water van huishoudelijke apparaten (wasdrogers, koelkasten, airconditioners). Dergelijke toevoegingen kunnen invloed hebben op de stoomontwikkeling en kunnen bij een hoge temperatuur bezinksel veroorzaken in de stoomkamer dat vlekken maakt op uw kleding en de levensduur van uw apparaat verkort.
Met deze functie kan je textiel hangend op een kleerhanger strijken.
Zet de strijktemperatuur daarvoor op zijn maximale stand.
• Laat het kledingstuk op zijn hanger en trek met één hand zachtjes aan de stof.
• Druk met onderbrekingen de stoomknop in en verplaats het strijkijzer van boven naar beneden.
Door de zeer hoge temperatuur van de geproduceerde stoom worden de textielvezels zacht en worden kreuken verwijderd.
NB: gebruik de functie voor verticaal stomen nooit op kleding terwijl die door iemand gedragen wordt.
Ja, dit komt omdat de stoom wordt opgewekt in een ander gebied dan de strijkzool van het strijkijzer. Hiermee kunt u stoom krijgen in de laagste warmte-instelling, bv. zijde. Als de temperatuurregeling van het strijkijzer echter is ingesteld op de laagste instelling, moet u ook het instelwiel voor stoomproductie (afhankelijk van het model) instellen in de laagste stand, anders kunnen er waterdruppels verschijnen in de stoom.
Volg het volgende advies om te voorkomen dat de strijkzool beschadigd raakt: - Plaats je strijkijzer altijd op de achterkant of op zijn voet (afhankelijk van het model). - Strijk niet op schurende voorwerpen (knopen, ritsen enz.). - Maak de strijkzool nooit schoon met een schuur- of staalspons.
Glanzende strepen kunnen op sommige soorten textiel voorkomen, vooral als het een donkere kleur heeft. Wij raden aan donkere kleren binnenstebuiten te strijken en de juiste temperatuur te gebruiken. Als u textiel uit verschillende stoffen strijkt, stel dan de temperatuur in voor de meest fragiele stof. Belangrijk: de afkoeltijd van het strijkijzer is langer dan de opwarmtijd. U begint best met kleding die op lage temperatuur moet gestreken worden.
Zorg voordat u aan het onderhoud begint, dat de stekker van het apparaat uit het stopcontact is gehaald en dat de strijkzool, de stoomtank en het strijkijzerplateau zijn afgekoeld (wacht na het strijken ten minste 2 uur). Gebruik geen schoonmaak- of ontkalkingsmiddel om de strijkzool of het basisstation te reinigen. Houd het strijkijzer of het basisstation nooit onder de kraan. Het basisstation reinigen: • Veeg de plastic delen van tijd tot tijd af met een vochtig doekje. Onderhoud van de stoomtank (1 keer per maand): • Opmerking: om te zorgen dat de stoomtank efficiënt blijft werken en er geen kalkaanslag ontstaat, moet u de stoomtank na 10 keer gebruiken (ongeveer 1 keer per maand) spoelen. • Controleer of de generator koel is. De stekker moet ten minste 2 uur lang uit het stopcontact zijn geweest. • Maak de deksel van de stoomtank langzaam los. Als de stoomtank van uw generator een antikalkstaafje heeft, verwijder dit dan, spoel het schoon onder de kraan en plaats het terug in de tank. • Giet met een kan de stoomtank voor 3/4 vol met kraanwater. • Schud het basisstation een paar seconden voorzichtig heen en weer en giet deze dan volledig leeg in de gootsteen. • Voor een optimaal resultaat adviseren wij u deze stappen nog een keer uit te voeren. Doe dit vaker wanneer u in een streek met hard water woont. Het is erg belangrijk dat u de stoomtank NIET reinigt met een ontkalkingsmiddel. Hierdoor kan de tank beschadigd raken.
U hoeft de stoomgenerator niet te ontkalken, maar u kunt de stoomtank na elke 10 keer gebruiken afspoelen (raadpleeg de gebruikshandleiding). Gebruik nooit een ontkalkingsmiddel of azijn wanneer u de stoomtank afspoelt: die kunnen de stoomtank beschadigen. • Modellen met kalkverzamelaar: spoel de kalkverzamelaar af onder water. De volgende keer wanneer u de generator gebruikt, drukt u op de knop 'Restart' om het oranje 'antikalk'-lampje uit te schakelen (afhankelijk van het model). • Modellen zonder kalkverzamelaar: spoel de stoomtank af. De volgende keer wanneer u de generator gebruikt, drukt u op de knop 'Restart' om het oranje 'antikalk'-lampje uit te schakelen (afhankelijk van het model).
• De Durillium-strijkzool: reinig de strijkzool regelmatig met een vochtig, niet-metalen schuursponsje. Voor gemakkelijker, niet-bijtend reinigen van de strijkzool van uw strijkijzer gebruikt u een vochtige spons op de strijkzool wanneer deze nog warm is.Als het verwijderen van vuil problemen oplevert, gebruikt u de stok die speciaal is gemaakt om de Durillium-strijkzolen te reinigen. • De roestvrije strijkzool:reinig de strijkzool van uw strijkijzer wanneer deze is afgekoeld met een vochtige doek of een niet-schurende spons. • De autoclean-strijkzool: wij raden u aan om een zachte vochtige doek op de warme strijkzool te gebruiken om het oppervlak niet te beschadigen. Waarschuwing: het gebruik van schoonmaakmiddelen voor strijkijzers veroorzaakt schade aan de autoclean-laag van uw strijkzool.
Nee. Wanneer u de stoomgenerator opstart of gebruikt, kunt u een pomp- of trilgeluid samen met een klikgeluid horen. Dit is geheel normaal en is gewoon de pomp die water in de stoomtank injecteert of de stoomklep die wordt geopend.
Nadat u de stoomtank hebt gespoeld, moet u op de herstartknop drukken en deze ongeveer 3 seconden vasthouden om het knipperende lampje te stoppen.
De aftapplug voor anti-kalkaanslag kan verkeerd zijn aangedraaid of de afdichting aan de binnenkant van de dop is vergaan.
Ja. Als u echter merkt dat het stoomsnoer is beschadigd, laat u het repareren door een erkende servicepartner.
Zet de temperatuurregelaar op de soort textiel die wordt gestreken en stel de stoomknop in (als de temperatuurregelaar is ingesteld op 'Synthetisch', moet de stoomknop op MIN staan).
Dit is volkomen normaal. Uw strijkijzer genereert heel veel stoom die op de strijkplank condenseert. Er kunnen enkele waterdruppels onder de strijkplank ontstaan die op de grond vallen.
Als de stoomtank niet werkt of het rode lampje op het bedieningspaneel aan gaat, ook als er nog steeds water in de tank zit, raden we u aan om te controleren of de watertank niet leeg is. U kunt ook controleren of de uitneembare watertank (afhankelijk van het model) stevig op zijn plaats is gedrukt en druk daarna op de herstartknop op het bedieningspaneel. De stoominstelling kan ook op minimum zijn gezet (afhankelijk van het model); draai de knop daarom om de hoeveelheid stoom te verhogen.
Als het rode waterlampje knippert, is er geen water in de watertank of de tank is niet volledig of stevig naar beneden gedrukt.
Dit kan het gevolg zijn van: 1) stoom proberen te gebruiken voor het strijkijzer heet genoeg is. Afhankelijk van het model van uw generator kunt u de stoomopbrengst, wanneer u op een lage temperatuur strijkt, verminderen door de stoominstelling op het bedieningspaneel aan te passen. Wacht tot het temperatuurlampje uitgaat voor u begint te strijken. 2) Misschien is het water in de buisjes gecondenseerd omdat u voor de eerste keer stoom gebruikt of u lange tijd geen stoom hebt gebruikt. Houd het strijkijzer in dat geval weg van de strijkplank en druk op de stoomknop tot er stoom uit het strijkijzer komt. 3) Een overmatig gebruik van de turbostoomfunctie kan de strijkzool doen afkoelen. Gebruik de turbostoomfunctie in dit geval niet meer en laat het temperatuurlampje aan- en weer uitgaan voor u deze functie weer gebruikt. 4) De stoomtank is misschien te vol. Vul de tank niet tot helemaal bovenaan.
Het beveiligingsmechanisme van de generator is geactiveerd. U moet de generator laten controleren door een erkende reparateur.
• Je gebruikt chemische ontkalkingsproducten of toevoegingen in het water. Voeg deze producten nooit toe aan het water in het reservoir. Neem contact op met een erkend servicecentrum als dit is gebeurd.
• Je wasgoed is niet goed genoeg gespoeld, of je strijkt een nieuw kledingstuk dat nog niet is gewassen. Zorg ervoor dat je wasgoed grondig is gespoeld, zodat zeepresten of chemische stoffen op nieuwe kleding, die aan het strijkijzer kunnen plakken, worden verwijderd.
• Je strijkijzer is te heet. Zie de aanbevelingen voor temperatuurinstellingen in je producthandleiding.
• Je gebruikt stijfsel. Spray stijfsel alleen aan de achterkant van de stof die je gaat strijken.
Sommige soorten stijfsel en synthetische vezels kunnen aan de strijkzool blijven plakken. Maak de strijkzool schoon.
De interne onderdelen kunnen een metaalachtig geluid maken wanneer de temperatuur verandert. Hier is niets verkeerds aan.
Gebruik de machine niet. Laat het snoer vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
  De afzetting van kalk wordt voorkomen doordat het water niet rechtstreeks in contact komt met het verwarmingselement, dat zich buiten het reservoir bevindt. Het reservoir moet echter na 10 keer gebruik worden uitgespoeld om kalkaanslag te vermijden.
Nee. De twee kabels zijn apart geïsoleerd; ze zijn beschermd en grondig gecontroleerd. Als u echter ziet dat de kabel is beschadigd, moet u deze laten repareren door een erkend reparatiecentrum.
Met de ECO-functie kunt u het energieverbruik verminderen. Dit houdt in dat u minder elektriciteit gebruikt en dat er daarom wat minder stoom wordt gegenereerd.
Deze functies wijzen erop dat uw stoomgenerator is uitgerust met elektronische regeling die zorgt voor een perfecte combinatie van temperatuur en stoom. Zo kunt u veilig alle strijkbare kleding strijken zonder dat u ze vooraf hoeft te sorteren.
Nee. De druk is relatief laag. Dit apparaat heeft een dubbele beveiliging.
- Een klep die voorkomt dat de druk te hoog oploopt en ervoor zorgt dat bij een storing van het apparaat de overtollige stoom kan ontsnappen.
- Een zekering die oververhitting voorkomt.
Een stoomgenerator is een heel krachtig strijkijzer dat in een afzonderlijk reservoir grote hoeveelheden krachtige stoom aanmaakt en die stoom continu door de strijkzool in de kleren jaagt. Het voordeel is dat strijken maar half zo lang duurt en de kleding perfect is gestreken. Een strijkijzer met stoomstation is als een gewoon strijkijzer, alleen met een apart, groter waterreservoir. Het water wordt uit het reservoir naar het strijkijzer gepompt. De stoom wordt niet in het afzonderlijke reservoir, maar in het strijkijzer zelf gegenereerd. De stoomopbrengst is constant, maar niet zo krachtig als die van een stoomgenerator.
Dit systeem voorkomt dat de strijkzool verstopt raakt. De actieve coating elimineert vezels en onzuiverheden die vaak aan de strijkzool blijven vastzitten en het glijvermogen verminderen.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.