We zijn trots op 11 jaar nationale Pannenkoekdag in Nederland

Doe ook mee aan deze feestelijke traditie op 24 maart 2017!

Dit jaar is het de elfde keer dat we Nationale Pannenkoekdag in Nederland vieren! Het begon in 2007 met zo'n 60 deelnemende scholen. Inmiddels is Nationale Pannenkoekdag uitgegroeid tot een landelijke happening waaraan dit jaar maar liefst 1110 scholen meedoen! Daarmee breekt deze editie van Nationale Pannenkoekdag opnieuw het record en worden er dit jaar dus nog meer ouderen in het zonnetje gezet met zelfgebakken pannenkoeken.
 

Een pannenkoekfeest voor jong en oud!

Nationale Pannenkoekdag wordt elk jaar gevierd op een vrijdag in maart. Het is dé dag waarop kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. Gewoon, omdat onze opa's en oma's best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. En waarmee kan dat nou beter dan met een zelfgebakken pannenkoek?

Benieuwd naar de afgelopen 10 jaar Pannenkoekdag?

Bekijk dit filmpje eens!

Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans

Beide initiatiefnemers organiseren Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

Hoe bak je een goede pannenkoek?

De eerste pannenkoek mislukt vaak, dat probleem hebben meer pannenkoekbakkers. Het geheim voor de perfecte pannenkoek is simpel: een goede pannenkoekpan, die je goed warm laat worden. De Thermo-Spot is hiervoor een goede hulp. Zodra deze effen rood kleurt, dan is de juiste baktemperatuur bereikt. Voeg dan de olie of boter toe en vervolgens het beslag. Zorg dat het beslag goed verdeeld wordt in de pan. Dan komt het helemaal voor de bakker!

Heb je ook trek gekregen in een lekkere pannenkoek?
Zie hieronder een recept voor bijvoorbeeld een hartige pannenkoek!

Recept Pannenkoek met geitenkaas, walnoten en honing

Wat heb ik nodig?

  • 1 pak Koopmans Pannenkoeken Volkoren
  • 1 liter melk
  • 4 eieren
  • honing
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 50 g walnoten
  • 75 g rucola
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 eetlepel tijm
  • boter of olie om in te bakken

Keukengerei

  • mixer of garde
  • beslagkom
  • Tefal Pannenkoekpan

Hoe maak ik Pannenkoekwrap met geitenkaas, walnoten en honing?

  1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft (500 ml) van de melk en 2 eieren toe.
  2. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
  3. Voeg al roerend de rest (500 ml) van de melk en nog eens 2 eieren toe.
  4. Laat de koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter of een scheutje olie in de pan.
  5. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
  6. Smeer de pannenkoek in met 1 eetlepel honing.
  7. Beleg met wat rucola, geitenkaas, walnoten en bestrooi met tijm.
  8. Rol de pannenkoekwrap op.

Voor meer Recepten

Overige lekkere pannenkoekrecepten kan je vinden op www.koopmans.com en www.pannenkoekdag.nl