Gegrilde biefstuk en champignons in Stroganoffsaus - Recepten OptiGrill 4in1 | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Gegrilde biefstuk en champignons in Stroganoffsaus

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u. 40min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    25min.
  • Afkoelen
    1u.

Ingrediënten

4 personen

  • 300 g Champignons

  • 80 g Grote augurken (ongeveer 3)

  • 30 g Boter

  • 1 snuifje Suiker

  • 2 tl Paprikapoeder

  • 2 el Tomatenpasta

  • 1 tl Mosterd

  • 10 cl Droge witte wijn

  • 150 g Crème fraîche

  • Zout, peper

  • 2 bladje Laurierblad

  • 1 tuiltje Tijm

  • 1 el Wijnazijn

  • 1 el Zonnebloemolie

  • 1 tl Paprikapoeder

  • Zout, peper

  • 700 g Biefstuk om als 1 stuk te grillen van 3 tot 4 cm dik (type ribeye of rump steak)

  • 140 g Ui (ongeveer 1)

Toebehoren

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakplaat XL
    Bakplaat XL

Bereiding

Stap 1 /6

Snijd de laurierbladeren en tijm heel fijn. Meng met de azijn, olie, paprikapoeder, zout en peper en bedek het vlees met het mengsel. Pel en snipper de ui, doe bij het vlees en marineer ten minste 1 uur.

  • 2bladje Laurierblad
  • 1tuiltje Tijm
  • 1el Wijnazijn
  • 1el Zonnebloemolie
  • 1tl Paprikapoeder
  • Zout, peper
  • 700g Biefstuk om als 1 stuk te grillen van 3 tot 4 cm dik (type ribeye of rump steak)
  • 140g Ui (ongeveer 1)

Stap 2 /6

Was de champignons en snijd in reepjes. Snijd de augurken in kleine stukjes.

  • 300g Champignons
  • 80g Grote augurken (ongeveer 3)

Stap 3 /6

Doe de stukken ui in de ovenaccessoire, samen met de in blokjes gesneden boter.

  • 30g Boter

Stap 4 /6

Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Wanneer de oven is voorverwarmd, voeg de champignons en augurken toe aan de ovenaccessoire. Laat 5 minuten bakken waarbij er regelmatig geroerd wordt. Voeg de suiker, paprikapoeder, tomatenpasta, mosterd, zout en peper toe. Verdun met de witte wijn en room en roer door elkaar.

  • 1snuifje Suiker
  • 2tl Paprikapoeder
  • 2el Tomatenpasta
  • 1tl Mosterd
  • 10cl Droge witte wijn
  • 150g Crème fraîche
  • Zout, peper

Stap 5 /6

Leg de biefstuk op de grilplaat en bak 20 minuten. Draai het vlees halverwege om voor een medium tot rood resultaat. Roer ondertussen de champignons regelmatig door.

Stap 6 /6

Als het vlees gaar is, leg het op een snijplank en laat het 5 minuten rusten voordat het vlees gesneden wordt en serveer met de champignonsaus.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760