Gegrilde pizza in 6 varianten - Recepten OptiGrill 2in1 | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Gegrilde pizza in 6 varianten

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 50min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    30min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 600 g brooddeeg

  • 2 el Olijfolie

  • 1 Brie en truffelpizza

  • 2 tl Dikke crème fraîche

  • 1 tl Truffelolie

  • Zout, peper

  • 25 g brie

  • 30 g champignons (ongeveer 1 grote)

  • 2 Pizza met zongedroogde tomaten, geitenkaas en gerookte ham:

  • 30 g geitenkaas

  • 25 g kerstomaatjes (ongeveer 2)

  • 20 g Gerookte ham

  • 1 el Zongedroogde tomatenpesto

  • 3 Pizza met chorizo en rode ui:

  • 10 g Rode ui (ongeveer 1/8)

  • 15 g pittige chorizo (3 dunne plakjes)

  • 1 el Tomatensaus met basilicum

  • 4 Pizza met ricotta, feta en spinazie:

  • 2 tl Ricotta

  • 25 g Feta

  • 20 g Babyspinazie

  • 5 Pizza met vijg, Parmezaanse kaas en rozemarijn:

  • 50 g verse vijgen (ongeveer 1)

  • 1 takje Fijngesneden rozemarijn

  • 30 g Geschaafde Parmezaanse kaas

  • 6 Pizza met artisjok en burratina:

  • 20 g artisjokharten uit blik

  • 1 el Basilicumpesto

  • 60 g burratina (ongeveer een halve burratina)

  • 15 g Rucola

Bereiding

Stap 1 /4

Snijd het deeg in porties van 100 g, rol ze uit tot schijven van ongeveer 17 cm doorsnede en bestrijk beide kanten met olijfolie.

  • 600g brooddeeg
  • 2el Olijfolie

Stap 2 /4

Bereid de toppings voor: 1. Mix de crème fraîche met de truffelolie, zout en peper. Snijd de brie en champignons in plakjes. 2. Snijd de geitenkaas en kerstomaatjes in kleine plakjes en de gerookte ham in reepjes. 3. Pel en snipper de rode ui. Snijd de chorizo door midden. 4. Verkruimel de feta. 5. Was en snijd de vijgen in schijfjes. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. 6. Snijd de artisjokken in vieren.

  • 1 Brie en truffelpizza
  • 2tl Dikke crème fraîche
  • 1tl Truffelolie
  • Zout, peper
  • 25g brie
  • 30g champignons (ongeveer 1 grote)
  • 2 Pizza met zongedroogde tomaten, geitenkaas en gerookte ham:
  • 30g geitenkaas
  • 25g kerstomaatjes (ongeveer 2)
  • 20g Gerookte ham
  • 1el Zongedroogde tomatenpesto
  • 3 Pizza met chorizo en rode ui:
  • 10g Rode ui (ongeveer 1/8)
  • 15g pittige chorizo (3 dunne plakjes)
  • 1el Tomatensaus met basilicum
  • 4 Pizza met ricotta, feta en spinazie:
  • 2tl Ricotta
  • 25g Feta
  • 20g Babyspinazie
  • 5 Pizza met vijg, Parmezaanse kaas en rozemarijn:
  • 50g verse vijgen (ongeveer 1)
  • 1takje Fijngesneden rozemarijn
  • 30g Geschaafde Parmezaanse kaas
  • 6 Pizza met artisjok en burratina:
  • 20g artisjokharten uit blik
  • 1el Basilicumpesto
  • 60g burratina (ongeveer een halve burratina)
  • 15g Rucola

Stap 3 /4

Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Leg 1 schijf deeg op elke voorverwarmde grilplaat en bak 5 minuten. Draai de schijven om, leg er de gekozen toppings op en bak nog eens 5 minuten. Beleg de pizza's:

Stap 4 /4

1. Bestrijk met room en leg er de plakjes brie en champignons op. 2. Bestrijk met pesto, leg er de tomatenplakjes, geitenkaas en gerookte ham op. 3. Bestrijk met tomatensaus, uiringen en chorizo. 4. Bestrijk met ricotta, leg er de feta en spinaziebladeren op. Breng op smaak met zout en peper. 5. Strooi de geschaafde Parmezaanse kaas over het deeg, leg er de plakjes vijg, rozemarijn en paprika op. 6. Bestrijk met de pesto en leg er de artisjokken op. Leg er voor het serveren de burratina en rucola op.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760