Goulash met geroosterd vlees. - Recepten OptiGrill 2in1 | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Goulash met geroosterd vlees.

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 13u.
  • Bereiden
    25min.
  • Koken
    35min.
  • Afkoelen
    12u.

Ingrediënten

4 personen

  • 600 g varkensvlees om te grillen (bijvoorbeeld varkenshaas)

  • 150 g Ui (ongeveer 1)

  • 3 teentje Knoflook

  • 250 g Rode paprika (ongeveer 1)

  • 30 g Zoete paprika (ongeveer 1)

  • 100 g Vlezige tomaat

  • 3 el Tomatenpasta

  • 1 el Plantaardige olie

  • Zout, peper

  • 150 g Ui (ongeveer 1)

  • 4 teentje Knoflook

  • 120 g Wortels (ongeveer 1)

  • 250 g Aardappelen

  • 500 g groene en rode paprika (2)

  • 2 el Plantaardige olie

  • 3 el Paprikapoeder

  • 1 tl Tijm

  • Zout, peper

  • 400 g Verse tomatenpassata of uit blik

  • 5 g groentebouillonblokje (half blokje)

  • 20 cl Water

Toebehoren

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakplaat XL
    Bakplaat XL

Bereiding

Stap 1 /7

Snijd het varkensvlees in rechthoekige stukken van ongeveer 4x3x3 cm. Leg ze in een grote kom.

  • 600g varkensvlees om te grillen (bijvoorbeeld varkenshaas)

Stap 2 /7

De marinade: schil de ui en teentjes knoflook. Verwijder de zaadjes uit de paprika en chili. Mix met de tomaten, tomatenpasta, olie, zout en peper. Schenk de resterende puree over de stukken vlees, bedek ze er goed mee, dek af met een bord en marineer ten minste 1 nacht en idealiter 1 dag in de koelkast.

  • 150g Ui (ongeveer 1)
  • 3teentje Knoflook
  • 250g Rode paprika (ongeveer 1)
  • 30g Zoete paprika (ongeveer 1)
  • 100g Vlezige tomaat
  • 3el Tomatenpasta
  • 1el Plantaardige olie
  • Zout, peper

Stap 3 /7

De goulash: pel en snipper de ui en teentjes knoflook. Schil de wortel, snijd in de lengte in 4 stukken en vervolgens in staafjes van 5 cm lang. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Verwijder de pitjes en snijd de paprika's in blokjes van 2 cm. Doe alle groenten in de ovenaccessoire met de olie, paprikapoeder, tijm, zout en peper. Roer goed door elkaar.

  • 150g Ui (ongeveer 1)
  • 4teentje Knoflook
  • 120g Wortels (ongeveer 1)
  • 250g Aardappelen
  • 500g groene en rode paprika (2)
  • 2el Plantaardige olie
  • 3el Paprikapoeder
  • 1tl Tijm
  • Zout, peper

Stap 4 /7

Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill. Sluit de oven en zet aan. De handmatige modus wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer het apparaat is opgewarmd 10 minuten koken.

Stap 5 /7

Laat ondertussen het vlees uitlekken (vang de marinade op) en rijg de stukken op spiezen.

Stap 6 /7

Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 3. Voeg de tomatenpassata, vleesmarinade, verkruimeld bouillonblokje en water toe aan de ovenaccessoire en roer. Leg de spiezen op de grilplaat en bak 25 minuten. Draai de spiezen regelmatig om zodat alle kanten roosteren en roer de groenten regelmatig om.

  • 400g Verse tomatenpassata of uit blik
  • 5g groentebouillonblokje (half blokje)
  • 20cl Water

Stap 7 /7

Serveer de goulash met de spiezen.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760