Vegan cupcakes met amandelen en bosbessen - Recepten Cake Factory | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Vegan cupcakes met amandelen en bosbessen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u. 10min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    30min.
  • Afkoelen
    20min.

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 260 g Sojayoghurt

  • 8 cl Neutrale olie

  • 140 g Witte suiker

  • 2 cl Citroensap

  • Bittereamandelextract

  • 50 g Amandelpoeder (huisgemaakt, op basis van verse fijngemalen amandelen)

  • 220 g Bloem (T55)

  • 2 Bakpoeder

  • 1 tl Natriumbicarbonaat

  • 140 g Bosbessen, zorgvuldig gewassen en gedroogd

  • 2 Zout

  • 30 g bosbessen

  • 140 g poedersuiker

  • 140 g amandelpoeder

Toebehoren

  • Bakvorm voor 6 muffins
    Bakvorm voor 6 muffins

Bereiding

Stap 1 /5

(GEBAK) Doe de yoghurt en de olie in een schaal en klop op met een garde. Blijf het mengsel opkloppen en voeg ondertussen eerst de witte suiker en een snufje zout toe, en vervolgens het citroensap en het bittereamandelextract.

  • 260g Sojayoghurt
  • 8cl Neutrale olie
  • 140g Witte suiker
  • 2cl Citroensap
  • Bittereamandelextract
  • 2 Zout

Stap 2 /5

Voeg het amandelpoeder toe en daarna het mengsel van bakpoeder en bicarbonaat. Meng alles goed door elkaar, zodat het bakpoeder en het bicarbonaat goed worden verspreid. Voeg de bosbessen toe. Verdeel het mengsel over de bakvorm voor 6 muffins en plaats deze in de Cake Factory.

  • 50g Amandelpoeder (huisgemaakt, op basis van verse fijngemalen amandelen)
  • 2 Bakpoeder
  • 1tl Natriumbicarbonaat
  • 140g Bosbessen, zorgvuldig gewassen en gedroogd
  • Bakvorm voor 6 muffins

Stap 3 /5

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 4 /5

(VERSIERING) Terwijl het apparaat aanstaat, drukt u met behulp van een houten lepel de bosbessen en de poedersuiker fijn. Voeg het amandelpoeder toe en kneed net zolang tot het amandeldeeg homogeen is en een mooie mauve kleur heeft. Zet in de koelkast en wacht totdat de kleine gebakjes goed zijn afgekoeld.

  • 30g bosbessen
  • 140g poedersuiker
  • 140g amandelpoeder

Stap 5 /5

Spreid het amandeldeeg uit tussen twee vellen bakpapier. Snijd rondjes uit met een diameter van 6 à 7 cm. Leg deze op de kleine, volledig afgekoelde gebakjes. Smullen maar!

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760