Tefal Classic 2 RK101 rijstkoker

Classic 2 RK101 rijstkoker
De automatische kookprogramma's worden gevolgd door een automatische warmhoudfunctie
 • Een mechanische rijstkoker voor al je dagelijkse gerechten: rijst, graanproducten, bereidingen met stoom enz.
 • Als je gerecht klaar is, houdt de multicooker het automatisch op de ideale serveertemperatuur tot je aan tafel gaat.
 • Modern zilver design aan de buitenkant met een glazen deksel.

Artikelnummer: RK101115

 
€ 39,951
1. Consumentenadviesprijs

De automatische kookprogramma's worden gevolgd door een automatische warmhoudfunctie!

 • Mechanische schakelaar voor kook-/warmhoudstand.
 • Indicatielampjes voor kook-/warmhoudstand.
 • Uitneembare binnenpan met anti-aanbaklaag.
 • Glazen deksel met kijkvenster.
 • Metallic zilveren buitenkant.
 • Accessoires: maatbeker en lepel.Kenmerken
 • Automatische warmhoudfunctie na de kooktijd

 • Indicatielampjes voor de kook- en warmhoudstand

Accessoires
Recepten
Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
Als leidraad om 1 beker rijst (voor 2 kleine of 1 grote portie) te koken, gebruik je 1 maatbeker met witte rijst en daarna voeg je anderhalve maatbeker met water toe. Met sommige soorten rijst is het normaal dat een beetje rijst aan de bodem blijft plakken wanneer je 1 beker rijst kookt.
Er is niet genoeg of te veel water in vergelijking met de hoeveelheid rijst die wordt gekookt. Raadpleeg de handleiding. Zorg ervoor dat de rijst goed is verdeeld over het gehele oppervlak van de kom om gelijkmatig te kunnen koken.
Raadpleeg het advies voor recepten dat deel uitmaakt van de instructies. Er zijn verschillende kooktijden en hoeveelheden water voor de verschillende soorten rijst.
Je hoeft groenten of schelpdieren niet vooraf te koken voordat je ze toevoegt aan de rijst, omdat de stomer ze grondig zal koken.
Ja, dat kan. Maar denk eraan dat je de stoommand niet moet overbelasten, aangezien deze vrij ondiep is en er moet wat ruimte zijn zodat de stoom rond de ingrediënten kan circuleren. Denk er ook aan dat je misschien geen rauw vlees/vissappen in de rijst wilt terwijl de rijst wordt gekookt, hoewel dit wel wat smaak toevoegt. Je kunt vlees of vis eventueel op bakpapier in de stomer koken. Met groenten zijn er geen problemen.
Ja. Je kunt zout en kruiden toevoegen aan het water voor een betere smaak.
Nee. De kom is niet geschikt voor de vaatwasmachine. Was de kom met de hand af in warm water met afwasmiddel en gebruik een niet-schurend sponsje (geschikt voor anti-aanbaklagen). Droog de kom meteen goed af. Nadat je de kom hebt afgewassen, is het raadzaam voor het volgende gebruik de volledige binnenkant met een beetje olie in te smeren om de anti-aanbaklaag in goede staat te houden en de anti-aanbakeigenschappen te behouden.
Zorg ervoor dat je het teken voor 10 kopjes dat in 'cups' wordt aangegeven aan de binnenkant van de kom, niet overschrijdt. Als je dit niveau overschrijdt, veroorzaakt dit een overstroming tijdens het gebruik.
De deksel is niet goed gesloten, het microdrukventiel zit niet goed of de pakking kan beschadigd zijn. Stop met koken, haal de stekker van de rijstkoker uit het stopcontact en controleer of alles goed is gemonteerd.
Giet de condensverzamelaar leeg na ieder gebruik en controleer of deze goed is geplaatst.
De kom is niet goed op het element geplaatst.
Er zit niet genoeg water/rijst in de kom. Was de rijst grondig en laat de rijst ongeveer 20 minuten het vocht opnemen.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog altijd niet werkt, probeer dan niet het apparaat zelf open te maken of te repareren, maar breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het apparaat niet. Laat het snoer vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
De kleur van het komoppervlak kan veranderen nadat je deze de eerste keer gebruikt of na langdurig gebruik. De kleurverandering komt door de inwerking van stoom en water en heeft geen invloed op het gebruik van de rijstkoker. Ook is het niet gevaarlijk voor je gezondheid. De koker is veilig om te blijven gebruiken.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.
Reviews
Reviews